Oldal kiválasztása

December 18-án egy újabb népszerű alkotás kerül egy egyszeri vetítés erejéig ismét moziba. A normandiai partraszállást követően játszódó, 1970-ben bemutatott Kelly hősei a háborús mozik egyik legismertebb klasszikusa, melynek egyik különlegessége a sokszínűsége, hiszen drámai jelenetei mellett vígjátéki elemeket is tartalmaz.

Főszereplői közt olyan nagyszerű színészeket találhatunk, mint Clint Eastwood, Telly Savalas és Donald Sutherland. Brian G. Hutton direktora forgatáskor már rutinosnak számított a háborús filmek műfajában, hiszen két évvel korábban rendezett egy másik kultikussá vált művet, a szintén Eastwooddal (valamint Richard Burtonnel) a főszerepben készült Kémek a sasfészekbent.

Mélyen a frontvonal mögött, egy németek által elfoglalt francia kisváros bankja hatalmas kincset őriz: 16 millió dollár értékű aranyat. Néhány amerikai katona, akinek a véres háború csak játék, elhatározza, hogy megszerzi a hatalmas vagyont. Így Kelly vezetésével nekivág a hadsereg válogatott eszeveszettjeinek kommandója ütközeteken, aknamezőkön, bombatámadásokon, szövetséges és ellenséges frontvonalakon keresztül…

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!