Oldal kiválasztása

Hol is kezdjem, hol is kezdjem? Talán ott, hogy sírva röhögtem a mostani dupla epizódon, vagy ott, hogy a készítők valamit már bizonyosan szednek, vagy inkább térjek ki rá, hogy mennyire imádom én ezt a szériát? És vajon lehet ennél jobban agyondicsérni?

A legendák ezúttal New Orleansba repülnek vissza az időben, méghozzá 1856-ba, amikor egy vudu papnőt gyanúsítanak sorozatos gyilkosságokkal – persze az éppen az időlovason tartózkodó Ava tudja, hogy ez közel sem így volt korábban. Miközben Saráék nyomoznak, Constantine a történet másik végéről próbálja felderíteni az ügyet, és egyenesen beleszalad a gyanúsított Marie Laveau (Joyce Guy) embereibe.

Azonban ez a találkozás fájó emlékeket idéz Johnban, aki úgy dönt, igenis megpróbálja helyrerakni a múltat, ám ehhez segítségre van szüksége, ezt megleli Charlie személyében, és már indulhat is a megmentés, vagy rombolás, aminek az eredménye a széthulló időfolyam, alakváltók, macskák, bábok és sok-sok zene.

Egy kicsit csaltam, ugyanis a The CW nem egyben vetítette le a két epizódot, én azonban bevártam mindkettőt, és egymás után pörgettem le, kétszer, és nem túlzok, ha azt állítom, olykor fetrengtem a röhögéstől, ugyanis amit a készítők a dupla epizód második felvonásában műveltek az egyszerűen fergeteges. Igazi 60-as 70-es éveket idéző intrók, kemény csajok, kemény pasik, és totál zavart Constantine. Ez önmagában egy műremek lenne, de a sorozat egészét tekintve teljesen kiszámítható volt, hogy megjátsszák a kiszámíthatatlant, átlépik a negyedik falat, és egyszerűen hagyják, hogy a nézővel együtt őket is elsodorja a széria esszenciája.

Ugyanakkor végre nagyon sok fontos dolgot is megtudtunk Johnról, például, hogy miért menekült, vagy hogy ki üldözi. feltételezem, ez lesz az évad második felének vezérfonala, ami tekintve, hogy eddig főleg nagyszabású világpusztító gonoszokat üldöztünk, nekem igazán üdítőnek hat, hogy néha egy közepes gonosz is elegendő galibát tud okozni, nem kell ehhez világuralmi terv.

Azonban a korábbiakkal ellentétben ezúttal nem közvetlenül karácsony után tér vissza a Legends of Tomorrow, hanem 2019 áprilisában, ami tekintve, hogy jön a Trónok harca utolsó évada, a Chilling Adventures of Sabrina második, valamint a The 100 hatodik évada, igazán húzós hónapnak ígérkezik!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.