Oldal kiválasztása

Bármennyire is élvezetes volt számomra a sorozat, sajnos – ahogy a készítők sem – úgy én sem tudtam túljutni a szappanoperák klisés megoldásain, de szerencsére mire komolyabb gondot okoztak volna, a sorozatot kaszálták, így keserű szájíz nélkül lehetett tőle búcsúzni.

Miközben Helena királynő (Elizabeth Hurley) azon dolgozik, hogy bizonyítsa ikrei, Liam (William Moseley) és Eleanor (Alexandra Park) jogát a trónra – ami az ő cselszövésének köszönhetően veszett oda – valami igazán váratlan dolog történik: a legidősebb fiú, és a trón várományosa, a halottnak hitt Robert (Max Brown) visszatér, és ezzel felbolygatja az amúgy is viszályos család életét. Robert visszatértének csak egyvalaki nem örül, a jelenlegi király, a nagybácsi, Cyrus (Jake Maskall). Azonban míg a nép imádja Robert visszatértét a halálból, szép lassan elfelejtik Liamet és a trónra jutásának terveit, és miközben Liam mindent megtesz bátyjáért, szép lassan rájön, hogy a dolgok közel sem úgy vannak, ahogy fivére állítja.

Ez a halálból visszatérés igazi szappanoperás klisé, ám igen jót tett a szériának, ami pont ezzel az elemmel szállt el kissé, és tévedte egy olyan humoros tartományba, amit igen jó volt nézni. Ugyanakkor pont ez a klisé és annak indokolatlanul lassú felismerése szolgáltatta azt, hogy a nézők belefáradtak a sorozatba – annyira lassan esett le mindenkinek Robert igazi énje és célja, hogy az már fájt.

Eközben Liz Hurley igazán ki tudott teljesedni – hála annak, hogy az első évben látott bitch stílusból visszavettek – és egy okos, kemény és igen komikus figurát tett le az asztalra, akinek minden jelenetét imádni lehetett. Azonban rajta kívül a többi női karaktert egyszerűen nem bírta kezelni a széria, erre pedig a legjobb példa a lánya, Eleanor, aki azon túl, hogy folyton hisztizett, nem csinált semmit – bár tény, hogy a negyedik évadban próbáltak valamit kezdeni vele az alkotók, de három évad hibáit nem lehet seperc alatt eltüntetni.

Hasonló a helyzet Liam barátnőjével, Kathrynnel (Christina Wolfe), akinek tettei ugyan hatással vannak az eseményekre, de a karakter egyszerűen semmilyen, és az őt alakító színésznő sem képes többre, mint hogy nagy és szép szemekkel néz.

Minden hibája ellenére élveztem a sorozatot, és bár nem sajnálom, hogy kaszálták, és biztosan nem fogom újra végigpörgetni, azért kellemes és vicces emlékeket hagy maga után, és olykor ez sokkal többet ér egy sorozatnál, mint a készítők gondolnák.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.