Oldal kiválasztása

Csak, hogy ne felejtsük el egy pillalantra se, mennyire is szeretjük ezt a sorozatot a negyedik évadra várva, csokorba szedtem a világ legnagyobb hősének legepikusabb pillanatait, az eddigi évadokból. Higgyétek el, megéri a nosztalgia! Figyelem! Aki még nem látta az első három évadot, ne olvasson tovább! Én szóltam!

5. „Szétzúzom a jövőképedet!”
Miután All Might az erejének utolsó szikráinak feláldozásával, de végül legyőzte All for One-t meglátogatja a férfit a börtönben ahová elhelyezték. Még ilyen alakban is magára ötlötte a hősi ruháját jelezve, hogy bár ereje nincs ugyan, attól ő még All Might, egy szimbólum, egy ikon. Sok mindenről szó esik, de az igazán epik és említésre méltó, amikor All Might kijelenti, bármit is tervez ezek után All for One Shigaraki Tomuraval, ő meg fogja állítani, és szét fogja zúzni azt a jövőképet, amit elképzelt. Mindezt olyan kiállással, és elsöprő erőt sugározva, mintha még mindig a régi önmaga lenne.

4. „Te vagy a következő!

Szépen megyünk vissza az időben. A nagy győzelem után, All Might a sovány, beteges, erejét vesztett formájában, egy ott tudósító TV kamera felé mutat és hangosan kijelenti: „Te vagy a következő!” Ez egy kétértelmű üzenet, amit csak azok érthetnek igazán, akik tudják All Might titkát, hogy ereje immáron Dekuban rejtőzik. A nagyvilág azonban csak úgy könyvelte el, hogy ez még a szabadon lévő rosszfiúknak szól. Deku viszont itt érezte meg először igazán a kapott erejének súlyát, hogy mennyi is múlik azon, hogy ő hogyan teljesít, hogyan ad bele mindent, ez pedig egy csodálatos megható, de jelentőségteljes pillanat volt, ahol át élhettük milyen egy ekkora ikon örökösének lenni, milyen a nyomdokaiba lépni, amikor tudja az ember, hogy innen nincs visszaút.

3. „ Te is lehetsz hős!”

Időrendben kicsit megkavarodva, de ez a pillanat, sajnos csak a harmadik helyre szorult All Might szempontjából. Ki ne emlékezne erre a jelenetre, aki már látta a sorozatot. Ez az a pillanat, amikor All Might kinyilatkoztatja hitét az ifjú tanítványában, mert látva hősiességének igazi eszenciáját rá jön, hogy méltó utódja lehet. „ Egy dolog megegyezik ezekben a történetekben, ezek a hősök gondolkodás nélkül mozdultak meg… veled is ez történt, igaz? „ Utal Deku ösztönös hősies mivoltára, és igazán rátapintott a lényegre. Ezek után, mint egy Isten, kijelenti, amit Deku mindig is hallani szeretett volna. Azokat a biztató, őszinte szavakat, amiket most a legnagyobb hőstől, az igazi példaképétől hallhat. Annak ellenére, hogy nincs képessége, válhat belőle igazi hős. Az az elismerés pedig bennünket is emlékeztethet mennyire várunk hasonló szavakra biztatásra, hogy valaki ennyire higgyen bennünk. Kétségtelenül erős, megható és menő pillanat.

4. „Texas Smash!”

Miután vége a csatának, és All Mightot kieresztik a kórházból, azonnal meglátogatja Dekut, hiszen elszámolnia valója van vele. Meggondolatlanul a csatatérre ment, mindeközben kockára téve maga és mások testi épségét, és a „One for All” öröklését is. Ezt pedig egy kiadós pofonnal, egy jó kis Texas Smash kíséretében tálalja, hogy a fiú érezze a helyzet súlyát. Aztán elmondja neki, hogy neki végleg leáldozott, ezért nem lehet felelőtlen, és ezért volt borzasztóan büszke és boldog, amikor látta, hogy épségben, harc nélkül kijutottak Bakugoval együtt a csatamezőről. Ez az úgynevezett „Daddy moment” volt, egy igazi apás pillanat, amiben mindketten, de főleg Deku könnyekben tört ki. Érezve All Might szeretetét, gondoskodását féltését, és, hogy valóban neki kell továbbvinnie mindent, amit ő felépített.

1. United States of Smash!

Egy abszolút minden eget, földet, lelket, testet megrengető epikus csatajelenetre vágysz? Ez az! Pedig ez szinte a történet eleje, ez mégis valami tetőpont szerűségnek hatott. Talán csak All Might életútjában. Fő ellenfelével, All for One-al vívott utolsó gigászi csata, ahol elérte a határait, és megmutatta a világnak sovány, beteges formáját. Azonban az emberek még így is hittek benne, és a mestere emlékeivel a fejében, a „One for All” utolsó szikrájával a kezében bevett egy elképesztő erejű támadást. Leírni nem tudom azt az érzést, amit akkor ezt át éltem. Végre, végre egy anime, egy ilyen jelenettel, ami egyszerre volt látványos és lelket felrázó, történetileg borzasztó jelentőségteljes és nagy volumenű. A zene, a mozgások, a párbeszédek mind annyira gigásziak volta, roppant izgalmas, magával ragadó volt. Aki egy kicsit is szereti ezt a stílust, azonnal magába szippantja a rész minden képkockája. A legdurvább mégis az, hogy ez a csata majdnem ketté van szedve, nem is tudom mit törhetett össze az, aki hétről hétre követte az animét, és egy hetet kellett várnia, én azt a másfél percet is alig bírtam kivárni, amíg elindítottam a következő részt. Ebben a csatában All Might mindenkit felülmúló hőssé válik, s bár elhasználja ereje minden megmaradt részét is, az emberek szemében eltörölhetetlen ikonná válik, még ezek után is áhítattal mondják ki a nevét, és azt gondolom ez így is marad.

+1: „ Te már most is több vagy, mint valaki, aki követi minden lépésemet!”

A csata után a U.A középiskola úgy dönt, csak egy kollégiumi rendszer kialakításával felügyelheti és védheti meg teljesen a diákjait a feltűnő gonosztevők ellen, ezért All Might és Eraserhead az 1- A osztályfőnöke, végig látogatja a diákokat és a szülőket otthonaikban. All Might természeten Dekuékhoz megy, ahol Deku édesanyja nem támogatja a kollégiumot, sem azt, hogy fia továbbra is a U.A-ben tanuljon. Ez a fiút láthatóan kikészíti, de aztán kijelenti, hogy nem érdekli hol, csak hősnek akar tanulni, mert a diáktáborban megmentett fiú, egy pillanatra már hőssé tette, és neki mindenképp ezt az utat kell járnia. All Might pedig a földre borulva  bocsánatot kér Deku édesanyjától, hogy eddig nem volt mellette, védelmezte és tanította őt a lehető legjobban, és megígéri, hogy ezentúl teljes mértékben arra fog figyelni, hogy Deku a nyomdokaiba léphessen, mert hisz abban, hogy Dekuból válhat az új „Béke Szimbóluma” Ez az a jelenet, amikor nem tudtam eldönteni, miért is sírjak, mi a meghatóbb… Totális érzelmi hullámvasút.

Nektek melyik a kedvenc, All Mighthoz fűződő jelenetetek, van hasonló listátok? Írjátok le kommentben!