Oldal kiválasztása

Egyes „hősöket” egyre nehezebb kedvelnem, míg egyes „gonosztevők” egyre érdekesebbek.

Reeva és a Belső Kör a Creed Financials bank kirablását tervezi, amihez nem kis erőre és ügyességre lesz szükségük. Az akció első sorban persze ideológia jellegű – bár a az elrabolt pénz sem árt –, és Reeva úgy is tervezi, hogy senki se sérüljön meg, bár ő maga hatalmas, személyes áldozatot hoz az ügy érdekében. Mindeközben Reed állapota kezd egyre aggasztóbbá válni, Clarice és John viszonya pattanásig feszül – és nem jó értelemben –, Caitlin és Lauren továbbra is azon dolgozik, hogy segítsenek Reednek, Jace pedig egyre jobban belekavarodik a Tisztogatók világába – most éppen azt akarják, hogy szólaljon fel a tévében az Őrszem Szolgálat ellen.

Most először a sorozat történetében az egész epizód alatt a „rosszak” pártján álltam – aminek nyomán aztán rájöttem, hogy talán nem is kéne jókra és rosszakra osztanom a szereplőket (jó, persze, a Tisztogatók megint más kategóriába tartoznak). De tény, ami tény, a héten Marcosék egész csapatának tétlenségétől és szenvedésétől a plafonra másztam, míg a Belső Kör tagjai olyan dolgokat mutattak, amiktől leesett az állam.

A hét sztárja számomra mindenképpen Reeva volt – amiben mondjuk sokat segített, hogy a szokásos, epizód eleji visszatekintés is rá fókuszált. Persze önmagában ez nem jelentene sokat, azonban az alkotóknak sikerült olyan szinten árnyalniuk a karaktert – meg aztán Grace Byers remek játékáról se kegyetlennek, számítónak, kiismerhetetlennek tűnt, és ezért is volt bennünk, nézőkben, már a kezdet kezdetétől egyfajta viszolygás az irányába. És akkor erre most megmutatták közelebbről: Reeva nem akart erőszakba bonyolódni. Reeva hitt abba, hogy háború nélkül is győzni lehet. Reeva végignézte, ahogy megölik a barátját. Reeva nem akar vérrontást. Reeva valóban egy olyan világon dolgozik, ahol a mutánsok békében élhetnek, és ehhez képes hatalmas, személyes áldozatokat is hozni. Szóval nem hittem volna, de a csaj nagyon gyorsan a kedvenc karaktereim közé lépett.

Mellette szépen folyik tovább Esme építgetése is, mint a nővéreitől külön álló karakter – ebben a részben például Lorna megkérte, hogy maradjon a főhadiszálláson és vigyázzon Dawnra (ami most térben is különválasztotta a nővéreitől), és egyszerűen valami elképesztően cuki volt, ahogy a babával bánt, főleg, ahogy gügyögött neki („Az első bankrablásod! Úgy bizony, úgy bizony!”). Emellett Rebecca miatt is jár a dicséret az íróknak, mert, kérem szépen, így kell összerakni egy szociopatát: Rebecca cuki, kicsi, gyermeteg, kétségei vannak (fél, hogy kigúnyolják), folyton Andyvel smacizik (most komolyan, erre nincsen jobb szavam), aztán egyszer csak fogja magát, és mindenféle bűntudta nélkül kinyír egy csomó embert. Csak azért mert. Komolyan azt hittem, hogy Andy vagy Reeva képes lesz megállítani őt az utolsó pillanatban, de talán jobb is, hogy nem voltak rá képesek – ez csak még érdekessebbé teszi a karaktert.

Jace sem volt rossz, továbbra is nagyon tetszik, ahogy építgetik a történetét, az, ahogy a Tisztogatók kezére játszik, és hogy rajta keresztül megismerjük az ilyen (nagyon is létező) csoportok gondolkodását – és talán az a legrémisztőbb, hogy az ő szemszögükből nézve nagyon sokszor logikus, amit tesznek. Viszont továbbra is várom azt a pillanatot, amikor Jace ráeszmél, hogy nem jó helyen van.

Ami viszont a másik frontot illeti… Annyira nem érdekeltek a héten, hogy az már szánalmas. Reed szenved, nem tud semmit sem megérinteni, úgyhogy valahová el kell vinni, hogy ne kapják el őket – nagyjából ennyi volt az egész sztorija. Aztán mellette még Clarice és John is szenved, nem kommunikál, veszekszik, amit percről percre rosszabb volt nézni – komolyan mondom, sokkal izgalmasabb egy kiegyensúlyozott kapcsolatban élő pár, akik segítik és kiegészítik egymást, mint a folyamatos dráma. Valamint ha Clarice a Morlockoknál köt ki a végén, én lázadok. Marcos meg szinte mintha ott sem lett volna, szóval hagyjuk.

Most két hetet kell várnunk a következő epizódra, de van egy olyan érzésem, hogy megéri majd: egyfelől már most kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a következménye Rebecca tettének, másfelől pedig a trailerben látni Lornát egy fejdíszben, ami nagyon hasonlít arra, amit Polaris visel a képregényekben! Yay! (Hype indul.)

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.