Oldal kiválasztása

A Gokukoku no Brynhildr leírás alapján egy igazán jó kis animének ígérkezett.

Az anime egy fiúról szól, aki éltanuló. Az álma, hogy gyerekkori jóbarátjának, Kuronekonak az álmát váltsa valóra, aki miatta halt meg. Kuronekonak mindene a csillagok voltak és amikor Ryouta nem akarta elhinni hogy a kislány látott már igazi földönkívülit, elhatározta, hogy megmutatja neki. Át kellett mászniuk egy szűk részen és Ryouta megijedt, amikor megcsúszott a lába, Kuronekoban kapaszkodva mindketten lezuhantak. Ő túlélte, a kislány nem.

Most azonban mindent megtesz, hogy egy napon bekerülhessen a NASAhoz és megtalálhassa halott barátja helyett a földönkívülieket. Azonban egy napon újra megjelenik az életében a lány. Kuroha Neko néven iratkozik be Ryouta iskolájába, de tagadja, hogy ismerné a fiút.
Este a Csillagász klubban, ahol Ryouta egyedül van csak, figyelmezteti Kuroha a fiút, hogy ne menjen haza ha élni akar. Ezután elmegy. Főhősünk nem egy bátortalan lélek, elindul haza.
Útközben földcsuszamlásba kerül, de a lány megvédi a varázserejével.

Azonban még most is kilépne Ryouta életéből, de a tanár elküldi a fiúval a beiratkozás véglegesítéséhez szükséges papírokat, így talál rá a fiú egy kihalt faluban, ahol egy társával éldegél a lány. Hamarosan kiderül, cseppet sem boszorkány, nincs mágiája – bár végig annak nevezik – igazából minden egy csopmó módosító kezelés hatására változott meg a lányban.
Egy baleset folytán elfogy az a gyógyszer, ami életben tartaná őket a sok módosítás után.

Ryouta nem hajlandó feladni és sikerül is egy titkos laborból szerezni még tablettákat, de nem túl sokat. Egyfolytában nyomoznak a titokzatos labor után, ahol a módosításokat elvégezték, mert úgy gondolják, ott még van a kapszulákból. Közben újabb és újabb szökött mágusok kerülnek a közelükbe és ilyen vagy olyan indokkal mindenki beköltözik a Csillagvizsgálóba, ahol a csillagász klubbokat tartják.

A nyomozásuk lassan halad, ezért Ryota egy ismerősét kéri meg, aki nagyszerű kutató és ez a szakterülete, hogy elemezze ki a gyógyszert és készítsen utánpótlást. Hamarosan kiderül, hogy ez sem járható út, mert a vegyület túl bonyolult a lemásoláshoz rengedetg idő kell. Minimum fél év, de annyi ideje nincs az egyre nagyobb csoportosulásnak.

Ryouta meg van róla győzödve, hogy Kuroha, rég elveszett legjobb barátja és ezért hajlandó segíteni neki.
Persze az ellenség sem tétlenkedik, mindent megtesz, hogy visszaszerezze a mágusait vagy legalábbis elpusztítsa őket, egyetlen példány kívételével. Azonban a lányok mindig győzedelmesen kerülnek ki a csatákból, kivéve az utolsót, amikor a leghatalmasabb mágust szabadítják rá a lányokra.

Bár látszólag van eleje közepe vége, valahogy olyan érzést hordoz az anime, mintha kiragadták volna egy sorozatnak a közepét. Sokszor nincsenek jól elmagyarázva az események, és érthetetlen döntéseket hoznak benne. Ezen felül túlságosan rámentek a lányos-szerelmes vonalra, amitől a hardos sci-fi jellegét elvesztette az anime.
Alapvetően számomra csalódás volt.

Szerző

M. H. Sethembahttps://mhsethemba.blogspot.com/
Korábbi szerkesztő