Oldal kiválasztása

Camila Cabello volt a legnagyobb nyertese az MTV Europe zenetévé idei, az észak-spanyolországi Bilbaóban rendezett díjátadójának legnagyobb nyertese, a kubai születésű amerikai énekesnő hat jelöléséből négyet váltott díjra.

Bilbao, 2018. november 5.
Camila Cabello kubai énekesnõ az MTV Europe zenei tévécsatorna díjkiosztó ünnepségén átvett négy díjával az észak-spanyolországi Bilbaóban 2018. november 4-én.
MTI/EPA-EFE/Miguel Tona

“Fantasztikus év volt. Életem legjobb éve” – mondta a 21 éves előadó, miután a vasárnap esti gálán Havanna című számáért átvette a legjobb dalnak járó elismerést, amelynek videoklipjét is díjazták.

A rajongók szavazatai alapján Camila Cabello lett a legjobb előadó is ebben az évben, és az énekesnő megkapta a legjobb amerikai előadónak járó díjat is.

A zenecsatorna 25. alkalommal rendezte meg az MTV Europe Music Awards elnevezésű díjátadó ünnepségét, amelyet csaknem 180 országban közvetítettek élőben, ezúttal a Bilbao Exhibition Centerből.

Spanyolország harmadszorra adott otthont a gálának: 2002-ben Barcelonából, 2010-ben Madridból sugározták a műsort.

Az esemény házigazdája Hailee Steinfeld, az Oscar-díjra jelölt amerikai színésznő volt, aki maga is díjban bízhatott a legjobb popelőadó kategóriában, ám az elismerést végül a brit Dua Lipa vehette át.

A legjobb új előadónak Cardi B-t, a legjobb hip-hop előadónak pedig Nicki Minaj-t választották.

A legjobb élő produkciónak járó díjat Shawn Mendes kapta, a legjobb rockbanda a 5 Seconds Of Summer lett.

Panic! At The Disco nevű amerikai együttes a legjobb alternatív előadó kategóriájában diadalmaskodott, a szintén amerikai Marshmello a legjobb elektronikus előadó díját nyerte el.

A díjazottak közül többen is felléptek a gálaműsorban, az este fő attrakciójának azonban Janet Jackson számított, aki Made for Now című legújabb számát adta elő mielőtt átvette a Globális ikon elnevezésű kitüntetést.

A több mint 40 éve tartó zenei pályafutásáért jutalmazott énekesnő köszönőbeszédében a bántalmazott, félelemben élő nőkért emelt szót.

 

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!