Oldal kiválasztása

Az Odaát stábja legutóbb tíz évvel ezelőtt ajándékozott meg minket egy kifejezetten halloweeni résszel – ami az óta is az egyik kedvenc epizódom egyébként. Nem tudom, idén mi változott, ám örömmel fogadtam a hírt, hogy ezen a héten ismét egy ünnepi fejezettel rukkoltak elő az írók. A végeredmény nem lett olyan zseniális, mint a Monster Movie esetében, de annyira rosszul sem sikerült. A Mint Condition ugyan közel sem tökéletes, de azért elég szórakoztató egy filler lett ez.

Dean (Jensen Ackles) visszatérése óta ki sem mozdult a bunkerben lévő szobájából, hanem inkább csak pizzázgat és filmeket néz. Ez Samnek (Jared Padalecki) természetesen nem tetszik és próbál beszélni bátyjával, ám hiába. Bejön azonban egy ügy, ami érdekes lehet számukra, méghozzá egy vérszomjas bábué. Ez Deant egyből felcsigázza, a testvérpár pedig útra is kel, hogy kiderítsék mi történt. A támadás egy képregénybolthoz, és annak dolgozóihoz köthető, főleg a meglehetősen fura Stuarthoz (Kurt Ostlund), aki köztudottan problémás eset. A srácok minél mélyebbre ássák magukat a szituban, annál jobban kezd az egy ZS kategóriás horrorfilmre hasonlítani, főleg, amikor egy újabb bábu kel életre, aki nem más, mint Dean kedvenc kaszabolós mozijának a főszereplője.

Már az elején tudtam volna morogni, ugyanis totál sztereotipikus módon kezdték el bemutatni a geekeket – avagy nulla szociális érzékkel rendelkező, anyuci pincéjében lakó, pizzán élő lúzereknek állították be az eheti mellékszereplőket. Szerencsére aztán hamar fordult a kocka, mikor kiderült, mennyire jól kijönnek ezek a bénának titulált karakterek a két főszereplővel, ráadásul mindhármuk emberi oldalát is szépen bemutatták. Egyébként ez az egyik olyan dolog, amit nagyon imádok ebben a szériában, hogy néha az alkotók kiragadnak egy-két berögződést és lazán megismertetik velük a középső ujjukat – mindezt egy amúgy „macsósnak” titulált sorozatban!

A másik dolog amit iszonyatosan imádtam az volt, hogy Chuck tudja hány epizód – de lehet volt az akár évad is – után végre ismét kaptunk egy olyan epizódot, amiben csak Sam és Dean szerepelt. Ez nem a többi szereplő felé intézett kritika, mert a legtöbbjüket imádom, azonban az utóbbi időben picit megsokasodtak a mellékszereplők, úgyhogy jólesett most kicsit a főszereplőkre koncentrálni – meg aztán a srácoknak is nagyon hiányzott már egy igazi, bratyós délután, vérszomjas babák ide vagy oda.

A Mint Condition egy aranyos kis filler részecske – igen, még úgy is, hogy egy összeégett arcú, baltás baba volt a főgonosz –, ami úgy hiányzott már a sorozatnak és a szereplőknek egyaránt, mint a sivatagban egy korty víz.

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.