Oldal kiválasztása

Minőségi politikai sorozat Sigourney Weaverrel a főszerepben – mégis ki volt az az idióta, aki ezt kaszálta? Ide vele, had lövöm le!

Elaine Barrish (Sigourney Weaver) már kétszer volt First Lady, férje, Bud Hammond (Ciarán Hinds) mellett, aki ráadásul az amerikai nép kedvenc elnöke. Ám minden igyekezete ellenére Elaine-nek nem sikerült megnyerni saját pártjában a többséget, így nem indulhatott az elnökségért. Aznap, mikor kiderült a vereség híre, Elaine elhatározta, hogy elválik nőcsábász férjétől, és a politikai másfajta útját járja, amit az új elnök, Paul Garcetti (Adrian Pasdar) azzal támogatott meg, hogy őt nevezte ki Külügyminiszternek. Ám ahogy egyre jobban távoldott a kampány keserű íze, és egyre többször adódott olyan probléma, amiben nem értette egyet az elnök és a külügyminiszter, Elaine rádöbben, talán mégis van helye elnökként a világban.

Bár mind az Imdb, mind a Wikipedia úgy hivatkozik a hat epizódos szériára, mintha minisorozat lenne, ez ne tévesszen meg senkit, mert valójában közel sem az, sőt, most kezdett volna igazán beindulni a széria, különösen mivel olyan szintű függővéggel zárult, amit legalább annyi ideig kellett volna műsoron tartani, mint Az elnök embereit!

Sigourney Weaver színészi játékáról bárhol és bármilyen körülmények között ódákat lehet zengeni, és most sincs ez másként, egyszerűen tökéletes itt is, kemény politikus, összetört anya, csalódott feleség – és mindezt hitelesen adja elő, amihez nagyban hozzájárul az is, hogy remek stáb dolgozott mögötte, akik jó párbeszédeket írtak és érdekes és összetett karaktert teremtettek meg számára.

Hasonló jót mondhatnák szinte minden szereplőről, Sebastian Stan, mint a külügyminiszter meleg fia, vagy Ciarán Hinds, mint a csalfa volt elnök – egyszerűen mindenki fürdőzött a maga szerepében, de könnyű úgy, ha tényleg szívvel-lélekkel dolgozol, mert amit leteszel az asztalra az fontos. És így van ez a Political Animals esetében is, ami kiállt mindenki jogai mellett: egyenjogúság, önrendelkezés, szabad szeretet. És valószínűleg pont ezek voltak a kaszáláshoz vezető okok, mivel a tévénézők nem bírtak kilépni a maguk szürke világából. Borzasztóan kár érte, mert ez egy igazi úttörő sorozat, amire minimum díjesőnek kellett volna hullania.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.