Oldal kiválasztása

Miután Buttercup már összefoglalta az idei őszi MondoCon szombati napját, a vasárnapi történésekről ezúttal én fogok beszámolni. Én még igencsak friss conozó vagyok – konkrétan az idei nyári esemény volt az első, amin részt vettem –, így nincs túl sok viszonyítási alapom, viszont azt a kevés tapasztalatomat és az itt szerzett szép élményeimet szívesen megosztom.

A napsütéses, kellemesen meleg szombati nappal ellentétben vasárnap már nem volt olyan kegyes hozzánk az időjárás, hiszen hirtelen majdnem tíz fokot hűlt a levegő, és még az eső is esett. Ez a tény azonban különösen nem befolyásolta a legtöbb látogatót, hiszen még ezen a második napon is rengetegen tartózkodtak kint, sokan meglehetősen lenge cosplayben. Összességében az esemény élvezeti értékéből sem vont le túl sokat az időjárás, hiszen a fedett térségekben ismét bőven akadtak programok, amik lekötötték a látogatók figyelmét.

A nagy csarnokban például most is rengeteg féle konzoljátékot próbálhattak ki az arra járók, valamint a kirakodó vásáron szintén elég széles volt a választék, hiszen a mangák, a képregények, valamint a gamer cuccok mellett többféle, sokszor kézzel készített ékszerekből, kitűzőkből és egyéb relikviák közül szintén lehetett válogatni. Sőt, volt külön kontaktlencsés illetve sminkes stand is – ez utóbbinál alkalmam nyílt betekintést nyerni abba, hogyan készül egy igazi, brutális, véres, filmbe illő smink, és picit leesett tőle az állam!

A fogadócsarnokban folytatódott vasárnap is az előadássorozat, és ezen a délutánon három blogger társam is felléphetett a színpadra: először Orlissa mesélt nekünk bővebben Wonder Woman születéséről, majd Hanama és Cathy Turner közös előadása következett, amiben az animékben előforduló kliséket vesézték ki. Minden elfogultságomat félre téve mondhatom, hogy mindkét előadás szuperre sikeredett, én nagyon élveztem minden percüket.

Ez mind-mind csak egy-két részlet abból a forgatagból, ami vasárnap a Hungexpón volt. Ugyan nem tartozom a tapasztalt conosok közé, én a hideg ellenére is remekül éreztem magam, és biztos vagyok benne, hogy a rendezvénysorozat jó pár részén meg fogok még fordulni.

 

(Képek: MONDO Facebook)

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.