Oldal kiválasztása

Már hosszú ideje régóta vártam ezt a cont, hiszen elkészült egy régóta tervezett cosplayem, végre találkozhattam a rég nem látott barátiammal, és fel is léphetett a tánccsapatunk. De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk hát, milyen is volt az idei őszi MondoCon!

Fotó: Rácz Tamás Photography

A blog csapatával nagy reményekkel indultunk neki a napnak, sok élményre és ökörködére számítva. Az 501-es légió, a Lázadó légió és a Phalanx Combat Performers Star Wars előadásáról sajnos lemaradtunk, de a videó és a képek alapján nagyon szuper lehetett, főleg élőben, ha nem láttátok, érdemes megnézni.

Fotó: Super Studio 8

A korábbiaktól eltérően idén két nagy csarnok is rendelkezésre állt, így a cosplay klubok és néhány kisebb stand a D csarnokban, a vásár pedig a B csarnokban foglalt helyet. Persze az erőviszonyok nem voltak kiegyenlítve, ugyanis elég kevés klub tudott kijönni, de így legalább nagyon tágas és kényelmes volt a hely. Voltak üres sarkok, ahol még fotózáshoz is elfértünk. Szerencsénkre pont egymás mellett pultozott a Star Wars csapat és a Living Dream Project, így a baráti társaságunk folyton együtt lóghatott.

A cosplay klubok kiállításokkal készültek, a Living Dream Project idén is fotós fallal kedveskedett a fotózkodni vágyóknak, a Cosplayers of Ice and Fire pedig jól bevált és új interaktív programokkal és játékokkal szórakoztatta az érdeklődőket.

Ezen a napon tartották meg a hihetetlenül menő Blizzard cosplayversenyt, ahol királyabbnál királyabb jelmezeket láthattunk. A fődíjat Zolen cosplay vitte el a nagy és lenyűgöző Lich King szerelésével. Gratulálunk Neki, és persze minden versenyzőnek, hiszen ők is nagyon odatették magukat.

Zolen cosplay Fotó: Super Studio 8

Idén először állítottak fel az egyik csarnokban könnyűszerkezetes cosplayes öltözőt. Habár én személyesen nem vettem igénybe, – mert tükörre volt szükségem az öltözéshez – ezt egy nagyon jó ötletnek tartom, és úgy tapasztaltam, emiatt kevesebben öltöztek a mosdókban, nem volt akkora tumultus, mint szokott.

A fogadócsarnokban előadásokat láthattunk mindenféle témában, ki-ki megtalálhatta a neki valót. Mi Paszuly parókás előadására ültünk be, ő valahogy midig tud újat mondani, és nagyon érti a dolgát, úgyhogy mindig szívesen megnézem, mivel készül.

Mivel a szombati cosplayem nem tartozik a legkényelmesebbek közé, és nagyon nehéz volt benne közlekedni, nem mászkáltam túl sokat. Azért párszor körbe mentem a területen, és úgy láttam, mindenki remekül érzi magát. Az udvar idén is tele volt lelkesen fotózkodó cosplayerekkel, beszélgető, nevetgélő látogatókkal. Az idő igencsak nekünk kedvezett, szinte egész nap sütött a nap, és csak estére fordult hűvösebbre. Nekem ez különösen jól jött, hiszen a másnapi zuhét látva elgondolkodtam, milyen”jó móka” is lett volna végighúzni a földig rő ruhámat a trutyiban. De erről majd Misplaced cikkében olvashattok.

A Watchaholics csapata Cathy Turner, Orlissa, Hanama, Buttercup, Hora és Misplaced

Összességében az egyik legszuperebb conomat tudhatom magam mögött, bár magam sem tudnám megmodani, hogy miért. Lehet, hogy az tette ezzé, hogy végre egy hosszú, stresszes időszak után kiengedhettem a gőzt, és csak önfeledten szórakozhattam a barátaimmal. Remélem, Nektek is jól telt, és hogy a következőn is találkozunk!