Oldal kiválasztása

Már a masszív hisztéria előtt is tűkön ülve vártam a DC Comics legújabb sorozatát, de miután mindenki belekötött a Starfire-t alakító színésznő származásába, eléggé kinyitotta nálam a bicskát – azt elismerem, hogy az a ruha szörnyű, ráadásul a paparazzi egy nagyon előnytelen szögben kapta le szegényt – és iszonyatosan szurkoltam a sorozatnak. Nos, elárulom, jó lett, nagyon jó.

Richard Grayson (Brenton Thwaites) Detroit egyik rendőre, aki bár kissé érces stílussal rendelkezik, de fáradhatatlanul keresi az igazságot, és védi a jót – és amikor leteszi egyenruháját, előkapja jelmezét, hogy az éjszaka leple alatt Robinként védje a város utcáin élőket. Azonban ezúttal egy érdekes ügy kerül hozzá, egy riadt lány, Rachel Roth (Teagan Croft) azt állítja, hogy bántani akarják, ráadásul már korábban valaki megölte az anyját, ám a többiek biztonsága érdekében őt kell elzárni. Grayson nem hisz a lánynak, de valahol az agya mélyén mégis ott motoszkál benne egy gondolat, ami tettekre sarkallja őt. És miközben mindenki Rachelt keresi, valami olyat találnak, amire nem számítottak.

A DC Comics saját stream-csatornájára készült Titans pilotja nem nevezhető klasszikus pilotnak, mivel a készítők pontosan tisztában voltak célközönségükkel, és ezért meg sem próbálták az alapszituáció egészét felvázolni a kezdetekkor – és azért lássuk be, igazuk van, mert elég valószínűtlen, hogy valaki új bukkan rá erre a szériára, hogy fogalma sincsen úgy nagyjából semmiről.

Ennek megfelelően egy lassú lefolyású epizódot láthattunk, ami tisztában van azzal, mire mennyi ideje van, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudta egy pillanat alatt felnyomni a néző adrenalin szintjét! Végig feszültségben tartott, végig figyeltem, szó szerint magával ragadott a történet és az, hogy miként érnek össze a szálak, miként találkoznak jól ismert hőseink.

És ha már Starfire-rel (Anna Diop) kezdtem a bevezetőmben – bár még nem derült ki minden – nekem nagyon bejön a karakter, és bár randa az az összeállítás, minden értelmet nyert miközben néztem az epizódot – avagy nem kell azonnal hiszti rohamot kapni mindenre, mert az éppen nem pont olyan, mint az eredeti! Diop most elég keveset szerepelt, de szinte mindenkit lemosott a pályáról: apró mozdulatok, szemforgatás, a kisujjában van a szakma minden trükkje és titka.

Biztos vagyok benne, hogy a Titanst igen hamar bedarálom majd, és bár igen komor hangulatú és véres, ezúttal kapunk egy pici humort is – mert ha vicces vagy, nem jelenti azt, hogy a mondanivalód nem erős.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.