Oldal kiválasztása

A múlt és a jelen összeér, ahogy feltűnik a színen Sheldon gyerekkori legjobb barátja, a Young Sheldonból ismert Tam.

Sheldon váratlanul üzenetet kap régi barátjától, Tamtől, aki a fia miatt a CalTechre látogat, és szeretne találkozni Sheldonnal, aki viszont, valamilyen rejtélyes okból kifolyólag, ellenségei közé sorolja Tamet – ezt hallva aztán Leonardék természetesen elhatározzák, hogy kiderítik, miért romlott meg kettejük kapcsolata. Ezzel egyidőben Penny kifejezi aggodalmát Bernie-nek Raj hirtelen jött eljegyzését illetően, mire a két csak elhatározza, hogy utánajár Anunak – hogy aztán teljesen lenyűgözze őket a nő képessége, hogy gyakorlatilag bárhová bejuttatja őket.

Tam előkapása a zsebből – főleg úgy, hogy a karakter gyerekkori verziója fontos szerepet kapott a héten a Young Sheldonban is – ügyes lépés volt az alkotók részéről, amivel szépen összeköthették a két szériát. És tulajdonképpen egész ügyesen is dolgoztak ezzel a lehetőséggel – na, jó, voltak középszerű pillanatok, meg egészen nagyszerűek is. Leonardék fixációja, hogy megtudják, mi történt Tammel és Sheldonnal, nagy emlékeztetett arra, amikor Howardék arra próbáltak rájönni, hogy mit is jelent a 42 a táblán, és az azért ott viccesebb volt. Sheldon kezdeti jelenetei Tammel szintén nem ütöttek túl nagyot, és a búcsú is lehetett volna viccesebb. Ugyanakkor viszont amikor a srácok felhívták Georgie-t, Sheldon netes ellenséglistájának működése, meg amikor Sheldon elképzelte, milyen lett volna az élete, ha Tam vele költözik Kaliforniába, egészen zseniális volt – az utóbbi technikai szempontból is. Ráadásul amikor megtudtuk, miért is haragszik Sheldon annyira egykori barátjára, az külön nagyon szépen árnyalta a karaktert.

Mindeközben a csajok… Nos, Anut továbbra sem bírom, és igazából nem tudom eldönteni, hogy mire készülnek vele az alkotók. Bemutatásakor nem úgy tűnt, mintha a karakterben túl sok szufla lenne, és őszintén azt hittem, egy-két epizód után el is fog tűnni. Azonban még mindig itt van, és már Raj jegyese, tehát úgy tűnik, maradni is fog. De ettől függetlenül még (számomra) továbbra is ellenszenves. És itt van az, amit nem nagyon értek: úgy érzem, direkt ellenszenvesnek mutatták be (Raj is ledöbbent, mikor először felszólalt), é érezhető, hogy nem ő lenne a megfelelő Raj számára, ám most mégis úgy alakítják a történetét, mintha azt akarnák, hogy a néző szimpatizáljon vele – Pennyéket lenyűgözte! Nézzetek, a sorozat nagyasszonyai már be is fogadták! Viszont hiába mindez, én továbbra is úgy érzem, mintha csak egy hajszál választana el minket a katasztrófától – attól, hogy Anu valami olyat tegyen vagy mondjon, ami ellehetetleníti a Rajdzsal való kapcsolatát (végül is, még nem találkozott Sheldonnal).

Szóval bár összességében egészen tetszett az eheti epizód, mert ügyesen bántak Tammel és mert a jelenlétét viszonylag jó poénok elsütésére használták fel, mégis van egy kis hiányérzetem. Nem, nem is hiányérzet, hanem inkább mintha jelezne a pókösztönöm, hogy valami itt nincs rendjén. Vigyázz, Anu, rajtad tartom a szememet.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.