Oldal kiválasztása

A világot megmenteni nem nagy dolog. Bárkinek menne. De próbáltad már kosárlabdázva?

Dan DJ vagy más nevén Dan Mask hatalmas bajkeverő. Pénzszerzés céljából, s mert bosszut esküdött minden Bigfoot kosármeccset közvetítő kivetítőt tönkretesz. A közben leamortizált rendőr bigfootokból a társai alkatrészeket lopnak, amit eladnak a fekete piacon. Közben pedig szívből gyűlöli a gépszörnyeket.

Aztán jön Miyuki, egy bigfoot szerelő leányzó és megváltoztatja Dan hozzáállását azzal, hogy megengedi a srácnak, hogy elvigyen egy körre egy bigfootot. Nagyszerelem lesz az első pillanattól kezdve. Na nem Miyukival, hanem a Bigfoottal. Dan pedig nem rest a közelgő nagy eseményt – a város új stadionjának átadója és az első bigfootos kosármeccs – előbb megnézni, majd a maga módján szétzúzni. Meg akarja mutatni, hogy amit csinálnak az nem kosárlabda. A jutalma: egy év börtön.

De persze nem áll meg itt a dolog. A holdiak közül felfigyelnek rá jó páran, akik valami titokzatos legenda után kutatnak. Ahogy letelik az egy esztendő, Dan ott találja magát az utcán és hirtelen sztár lesz. Mindenki a Legendaként emlegeti. Kivéve egy embert, aki az életénél is fontosabb neki. A húga. Ő az arcába vágja az ajtót. Nem akar börtönviselt bátyókát.

Hogy törlessze a tönkretett stadion árát nekilát, hogy Bigfoot Futárként dolgozzon és csomagokat vigyen ki, amíg bele nem fut Selába. A lány igazán jól kosarazik, azonnal hazavágná Dant, ha Iceman nem avatkozna közbe. Iceman nem válogat, mindkettőjüket bealázza. Innentől Dan csak a lehetőséget keresi, hogy mindenkit, köztük elsősorban Selát majd Icemant laposra verhesse kosárban.

Ám a városnak cseppet sem tetszik, hogy egy-egy ilyen meccs alatt rommá törik a várost az óriási gépekkel. Nincs szabály, csinálsz amit akarsz, amíg kosarat dobsz. Heves vérmérséklető Dan barátunk pedig villámló labdákat képes dobni. Ezzel pedig hamar lenyűgözi mind az ellenfeleit, mind a várost.


Persze a Holdról, Mooneyes városából jött holdiak felfigyelnek rá. Elsőként az eltűnt cipőtervező, Haruka, aki imádja a lábakat, csak velük hajlandó szóba állni is. Hirtelen a három ellenfél, Dan, Iceman és Sela azt veszik észre, hogy egy csapatba vannak és mások ellen játszanak. Persze nem megy könnyen, Iceman DESTROY-ját elkapni sokáig tart. Egyedül Dannek megy, aki rájött, hogy a pokoli labdák, amik másokon csak sebeket ejtettek, azok igazából elkaphatatlan passzok.

Ám hamar kiderül, hogy a csodás kosárlabda csillogó világa mögött sokkal bonyolultabb cselszövés folyik. A vége pedig vagy Eartdash és a Hold elpusztulása, vagy a megmenekülése. Ám hősünk erről nem ud sokat, ő csak egyre jobb és jobb akar lenni, hogy feljuthasson a Holdra.

Hogy sikerül e megmenteni a világot? Nos az kétségtelen. De vajon úgy ahogy hőseink remélik? Mi lesz, ha az utunkat keresztezi a szerelem? Vezethet e kettőnk útja egyfelé? CSelszövések hálója pedig egyre szorosabban zárul hőseink köré, hol akadályozva, hol segítve őket. Amíg egy igazi óriásra nem bukkannak, aki tökéletesen passzol fura kis csapatukba.

Dan egyszerű, kissé ostoba kölyök. Igazából két dolog érdekli. A kosár és a húga lába. Még hosszú neveket sem képes megjegyezni. De harcolni – főként kosárlabadával, azt nagyon tud.
Igazán színes karakterek gyűltek össze ebben az animében, és szépen kiépítették őket. Néhány helyen kissé sablonos, de a lendülete így is sodró marad. Egy igazán élvezhető sportanime.

Szerző

M. H. Sethembahttps://mhsethemba.blogspot.com/
Korábbi szerkesztő