Oldal kiválasztása

A múlt héten két epizód is kijött a sorozatból – az első hétfő, a második pedig csütörtök este –, viszont a premierek miatt tömött ütemtervünkbe csak az egyik fért be, így most két rész kritikájával jelentkezünk egyszerre.

A The Wedding Gift Wormhole középpontjában, ahogy arra a cím is utal, egy esküvői ajándék áll, amit Amyék kaptak Leonardéktől, és amiről fogalmuk sincs, hogy mi lehet. Azonban, mint kiderült, Pennyék sem tudják, és csak heccelni akarták vele Sheldonékat, akik viszont mindenképpen értelmet akarnak benne látni, aminek nyomán végül arra a következtetésre jutnak, hogy az ajándék az első nyom egy kincsvadászatban, amit barátaik szerveztek nekik. Ezzel egy időben Stewart randira hívja Denise-t, viszont kicsit túlzásba viszi a készülődést, Raj pedig eldönti, itt az ideje, hogy megnősüljön, és ehhez apja segítségét kéri. Ezt követően a The Procreation Calculationben megismerjük Anut, Raj menyasszony-jelöltjét, felmerül, hogy Penny nem biztos benne, hagy akar-e egyáltalán gyereket, Stewart és Denise bimbózó kapcsolata pedig kezd Howardék idegeire menni.

Szóval… sóhaj. Nem tudom azt mondani, hogy tetszene, amerre tartunk ezzel a sorozattal. Vagyis, pontosabban, van egy csomó dolog ami nagyon tetszett, meg egy pár, amire húzom a számat – ez a pár pedig Raj megszervezett esküvője, és az, ahogy Penny és Leonard helyzetét kezelik most.

Ami az első napirendi pontot illeti, nem az a bajom, hogy Raj efelé a megoldás felé fordult: tulajdonképpen ez már nem az első alkalom, és a jelleméhez is illik. A baj az, amilyen nőt behoztak mellé. Anu bárdolatlan, parancsolgató, és semmiképpen nem illik Rajhoz – elképzelhetetlennek tartom, hogy hosszú távon működjön kettejük közt a dolog –, és bár van egy pont, amikor erre mintha raj is rájönne, az írók ezt a konfliktust lerendezik egy gesztussal Anu részéről. Ami, persze, a maga módján „romantikus” volt, de ez akkor sem változtat a dolgon, hogy nem illenek össze, és hogy Anu nem egy szimpatikus karakter. A mérleg másik oldalára viszont szeretném odatenni, hogy Howard reakciója zseniális volt – igen, így kell hozzáállni egy mély, férfi barátsághoz.

Pennyék esetében sem az a baj, ami történt, hanem az, ahogy kezelik. Sőt, itt is voltak nagyon szép megmozdulások: a Penny érvei amellett, hogy miért nem akar gyereket, az, ahogy lerendezte Bernadette-et és főleg Amyt zseniális. Hát akkor mi a bajom? Szegény Leonard. Ő ugyanis nagyon szeretne gyereket, és Penny gesztusa az epizód végéről ezen semmit sem fog változtatni. Vagyis itt az a probléma, hogy több éves házasság után merült csak fel egy olyan ellentét a két karakter között, ami a valóságban nagy eséllyel egy kapcsolat végéhez szokott vezetni. Tehát hiába a szép felvezetés és körítés, ha a konfliktust messze nem oldottuk meg, csak szőnyeg alá sepertük.

Viszont mindezek mellett sok szépet is tudok mondani: Howard és Bernie (sokszor nonverbális) reakciói Stewart és Denise románcára valami zseniális; Amy és Sheldon lelkesedése a „kincsvadászatért”, és az, hogy értelmeztek random tárgyakat, beépítve őket a kapcsolatukba egyszerre vicces és szívet melengető. És amit már említettem: Howard és Raj kapcsolata is szépe fejlődik, és a „miért nem akarok gyereket”–témát is egészen ügyesen körüljárták, ha nem vesszük figyelembe Leonardöt.

És akkor végezetül, mit várok ezek után a következő epizódoktól: először is azt, hogy Penny és Leonard beszéljen még erről a gyerek-kérdésről, és hogy valamiféle közös nevezőre jussanak; azt, hogy Raj egy kicsit önállóbb legyen, és belássa, nem feltétlenül helyes az, amit Anuval művel. Meg hát sok-sok nevetést.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.