Oldal kiválasztása

Hogyan zúzzuk péppé helyes kis állatkákkal a várost? Egyszerű. Genetikai mutánsokká tesszük őket!

Fogjunk egy barátságosnak tűnő óriást, ezúttal Dwayne Johnsont, aki Davis bőrébe bújva harcolt hosszú ideig az orvvadászat ellen. Adjunk mellé egy csinos, okos nőt, Naomie Harrist, aki Dr Kate Caldwellként tűnik fel a színen.

A bogaras tudósnő az aki tudja, hogy mi folyik az állatparkban, amit Davis vezet, mert a férfi értetlenül áll a történtek előtt. Amikor este magára hagyta barátját az albinó gorillát, Georget, még teljesen normális volt. Átlagos méretű, barátságos gorilla.  George reggel a grizliketrecben bújkál, ahol egy medvetetem fekszik tört gerinccel. Miután Davis kicsalogatja, feltűnik, hogy George jócskán méretet váltott. Az eddig derékig vagy kissé fentebb érő gorilla jócskán magasabb lett főhősünknel.

Kate feltűnik és pár részletet kihagyva egy nagyvállalatot jelöl meg bűnösnek, mondván ellopták az ő gyógyszernek kezdődő szuperfegyverét és tovább alakították. Ettől vált a kedves gorillából örjöngő fenevad. Gyógyszert ígér a férfinek, de George megvadul és kitör. Bár nem bánt senkit, jócskán ráijeszt a parkban és előtte lézengőkre. A közeg is gyorsan megjelenik rendet tenni, de főhősünk, Davis gyorsan rámutat, hogy azok a pisztolyok maximum felpiszkálják George-ot, aki amúgy sem fegyverpárti.

Ekkor lép közbe Russel ügynök. Összecsomagolja a pereputtyot és nekilát, hogy elvigye őket egy biztonságos helyre, de George féluton meggondolja magát és úgy dönt kiszáll a gépből. Igaz, hogy ez a repülőgépbe és majdnem a teljes személyzet életébe kerül.

De hogy ne unjuk annyira, a “felharsanó” hívó szóra egy farkas is reagál, akit egy csapat felfegyvezett magánhadsereg szórakoztatott helikopterekkel és némi lövöldözéésel. De bújocskázásban a farkas nyert és alaposan elláta a bajukat. Egy sem élte túl. Ezek útán egyenesen a nagyváros felé vette az útját, hozzácsapodott Georgehoz.

Hogy ki tör -zúz többet, a két fenevad vagy a hadsereg az nehezen megbecsülhető, mert egyik fél sem szándékozik alul maradni a másikkal szemben. Főhősünk pedig mindent megtesz, hogy visszaszerezze az ő igazi barátját. Nyakába veszi Amerikát és mellé csapoda Kate is vele tart, hogy segíthessenek az állatokon. Russel ügynök pedig kedve szerint segít nekik és feledkezik meg róluk. Nem igazán elogulatlan az ügyben, mert hajlandó sok apróság felett szemet hunyni.

A város már félig romokban, amikor feltűnik egy új harcedzett mutáns szörny aki régebben simán csak aligátor volt. Mostanra igencsak nagy és csúnyácska lett szegény, de a hívó félnek nincs szerencséje. Sehogy sem sikerül egyik állatot sem csapdába ejteni, nemhogy élve, de bizony holtan sem. Ugyanis a csudának sem igyekeznek elpusztulni.

Főhősünk hozzájut az ellenszerhez és megmenti a barátját, és George segítségével legyőzi a két másik mutánst.

Be kell vallanom tetszett a film. Pörgös jelenetek és jó zene, isteni képi világ. Ám maga a történet nem sok újat adott. Igazán élvezetes megnézni egyszer, de legfeljebb kétszer. Több megnézést nem bír a film.
A legjobb benne George volt. Imádom azt a gorillát.

Szerző

M. H. Sethembahttps://mhsethemba.blogspot.com/
Korábbi szerkesztő