Oldal kiválasztása

Azok a drága horror sorozatok, amik elborzasztatnak, felemelik az adrenalin szintünket, és visszarepítenek abba a korba, amikor még egy sötét szoba is rettegést okozott. Azonban sok olyan széria van, amit méltánytalanul hanyagolnak a nézők, így összeszedtem az öt legjobbat, hogy legyen miből felkészülni Halloweenre.

5, A Harper-sziget (2009)

 

A CBS sorozata az az igazi klasszikus tinihorror-sorozat, ahol sosem tudjuk ki a gyilkos, ellenben az emberek hullnak, mint a legyek. Agatha Christie Tíz kicsi indián művére épülő széria egyszerre ismerős és ismeretlen, és mikor fellebben a fátyol a titokról, akkor tényleg minden értelmet nyer! Az első évad értékelője.

4, A folyó (2012)

 

Szintén egy olyan sorozat, amiben bőven benne volt a potenciál a folytatásra, de valamiért a nézők mégis elmaradoztak. Az Amazonas sűrű és átláthatatlan, olykor misztikummal fűtött ősi földjén semmi sem szent, semmi sem valós, és miközben mindenki az élet értelmét keresi, a folyó rabul ejt. Évadértékelő ITT.

3, Hemlock Grove (2013-2015)

 

A Netflix egyik első nagy dobása annyira hátborzongató és gyomorfelkavaró, hogy nem is értem miért maradt ki a horror-rajongók repertoárjából. Famke Jansen és Bill Skarsgard a főszereplői ennek a megfoghatatlan atmoszférájú sorozatnak, ami igen komolyan vesz minden mitikus lényt. Az első és második évad beszámolói.

2, Carnivale – A vándorcirkusz (2003-2005)

 

Ha azt mondom, A vándorcirkusz az HBO-ra készült, akkor azért jól sejthető a minősége: váratlan fordulatok, fagyos atmoszféra, őrjítően mesteri titkok és olykor őrjítően lassú kibontakozás – utóbbi lett a veszte a szériának, és így csupán két évadot élt meg, de ezt a két évadot minden horror rajongónak látnia kell! A két évadról szóló értékelőnket ITT olvashatjátok.

1, Dead of Summer (2016)

 

Méltánytalanul mellőzött antológiás széria, ami egyszerre üdítően pezsgő, rendkívül 80-as évek, és cserébe tele van fordulatokkal, remek karakterekkel és fantasztikus tehetségekkel – kár hogy csupán egy évadot élt meg, de ez legalább egy teljes, egész történet. Pilotmustra és évadértékelő is született róla.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.