Oldal kiválasztása

Mondanám, hogy ezt tartom a legfeleslegesebb rebbotnak a mostani tévé érában, azonban még nem láttam a Charmed pilotját, és ezt a címet annak tartogatom. Annyira kellett nekünk egy új Magnum, nos, mint úgy kábé semmi, de ez nem fogta vissza a CBS-t, valahol azért sajnos.

Thomas Magnum (Jay Hernandez) volt tengerészgyalogosként sokakat megmentett, ennek köszönheti mostani helyzetét is, ugyanis egy híres író birtokán élhet, miközben folytathatja magánnyomozói tevékenységét. Azonban Hawaii sem mindig maga a paradicsom: Magnum nem jön ki jól a birtok vezetőjével, Juliet Higgins-el (Perdita Weeks), és az ő rendkívül jól nevelt kutyáival. De akármennyire is ellenséges a hangulat, Higgins azonnal Magnum segítségére siet, mikor elrabolják jó barátját.

Még mindig visszhangzik a fejem a széria castingja körüli mizéria miatt, természetesen mindenki belekötött az új Magnum nemzetiségébe, meg előkerültek a fanyalgók is, hogy női Higgins. Nos, első sorban le kell szögeznem, a színészek hozzák azt, amit kell, sőt Perdita Weeks kimagasló munkát végzett a pilotban, és bár nem ő a főszereplő, igazából Hernandez színészi (nem)játéka a nyomába sem ér. Ugyanakkor nekem is kicsit csípi a csőrömet a casting: most hirtelen mindenki annyira egyenjogúság-pártinak meg innovatívnak érzi magát attól, hogy ez férfikarakterből nőt csináltak, mintha ez lenne a válasz a feministák kérésére. Tudjátok, mi lenne az innovatív? Új karaktereket megalkotni, érdekes háttérrel, több rasszból és nemből származóan, mert ez így csak tessék-lássák szemkiszúrás, nem pedig valódi egyenjogúság.

De hogy ne csak rosszat írjak, érdekes volt, ahogy finoman, de hozzányúltak az alapszituációhoz, az eredeti sorozatra tett finom utalások is ügyesek voltak, annak szúrt szemet, aki nézte az eredetit – és én bizony néztem, ahogy sokan mások is, de nem azért mert annyira kiemelkedő volt, hanem mert egyszerűen nem nagyon volt más, és itt hibádzik igazán ennek a szériának a rebootolása!

Félreértés ne essék, izgultam a piloton, akció dús és élvezetes volt, csakúgy, mint az eredeti Tom Selleckkel, de ma már ennél jóval többet kell letenni az asztalra, mint egy kőkemény férfi, kőkemény akcióban.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.