Oldal kiválasztása

Nem mondom, hogy csalódott vagyok a The First pilotját látva, de kissé ellenérzéseket táplálok iránta. A Hulu csatornán nemrég debütált széria közel sem az, aminek eredetileg látszott, ez valahol jó, de valahol nagyon nem.

A Providence 1 asztronautái leshetnek az elsők, akik a Mars felszínére lépnek, és ezzel nemcsak egy történelmi lépést tesznek meg, hanem megnyitják az utat a jövő felé. Az azonban nem látszik a háttérben, hogy a csapat korábbi vezetőjét, Tom Hagertyt (Sean Penn) eltávolította az egész projektet felügyelő Vista vezérigazgatója, Laz Ingram (Natascha McElhone). Ennek ellenére, mikor szükség van rá, Hagerty megjelenik a központban, és támogatást nyújt mindenkinek, még Ingramnek is.

A sorozat előzetesei mind egy érdekes, sci-fis alapanyagot ígértek a Marsról és az emberiségről, de a pilot után már biztos vagyok benne, hogy ez nem így lesz. Egyfelől ez jó, hiszen a Marsra szállás témája már közel sem science fiction, hiszen pár éven belül az emberiség tényleg eljut a vörös bolygóra, ugyanakkor meg rossz, mert rajongók sokaságát tévesztette meg a széria, és bizony ez minden csak nem kedves. Ha egy sci-fi-re számít az ember, úgy készül, ha meg nyomozásra, akkor úgy, és a videók alapján okkal készültem egy jó kis űrutazásra, meg hihetetlen léptekre a dráma helyett.

Az összesen nyolc epizódból álló első évada – ahogy a stream csatornáknál megszokott – egyszerre jelent meg, de közel sem éreztem azt a vonzást, mint a Jack Ryannél, amit a pilot után már darálni kezdtem. Feltételezem, hogy a továbbiakban is inkább személyes drámát és nyomozást láthatunk, sem mint tudományt, ami, megint nem baj, ha erre készül a néző.

A két rivális vezető, Hagerty és Ingram a főszereplőink, ugyanakkor egyiküket sem tartom elég érdekesnek ahhoz, hogy elvigyék a hátukon a szériát.

 

Kicsit szomorú vagyok, mert biztos voltam benne, hogy a The First is felpattan a megnézendő sorozataim közé, de a történeten túl nincs benne semmi különleges – nincs érdekes atmoszféra, vagy egyedi képi világ. És bár örülök, hogy az 58 éves Sean Penn ilyen jól tartja magát, azért indokolatlannak érzem, hogy több vetkőzést láttam tőle, mint a Star Trek sorozatok összességében!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.