Oldal kiválasztása

Volt valami vonzó A Discovery of Witches promóanyagában, ami felkeltette az érdeklődésemet, ám a pilot megtekintése után vannak kétségeim, hogy egy jó marketinges mellett pár jó író is elkelt volna a sorozatnak.

Dr. Diana Bishop (Teresa Palmer) neves kutató történész, aki az alkímia történelemre gyakorolt hatását igyekszik feltárni. Bishop nemrég tért vissza Oxfordba az almamáteréhez, ahol egy professzori állást is felajánlottak a számára. Azt azonban kevesen tudják, hogy a történészük valójában egy boszorkány, méghozzá egy igen erős, aki foggal-körömmel ragaszkodik a valósághoz és minden erejével azon van, hogy elnyomja képességét. És bár Bishop erős, van, ami nála is erősebb: a boszorkányok mágiája olyan információval látja el a doktort, amit évszázadok óta kutatnak, és ami egy egész faj sorsát pecsételheti meg.

Az amúgy igen jó alappal induló széria szinte kísértetiesen ismerős – no, nem egy helyről származik az alapja, hanem a már megszokott boszorkányos kliséket vonultatja fel egytől egyig, bár ezt legalább egészen művészi kameramozgásokkal és remek színészekkel teszi.

A főszereplőnk boszorkány, aki nem akarja használni az erejét, miközben mindenki rávadászik, kiderül a múltja, meg becsatlakozik pár vámpír is, és az epizód végén mintha egy szerelmi szál is kibontakozna. És bár egészen kellemes lefolyású volt a pilot (mondjuk olykor néha indokolatlanul lassú), ezeket a történetszálakat már annyi helyen felhasználták, ráadásul ennél sokkal jobban.

Egyszerűen semmi kiemelkedő nincs a szériában, semmi egyedi, vagy olyan apróság, ami a képernyő elé láncolna, csak a megszokott klisék, de azok dögivel, és hiába a jó színészek – Alex Kingston, mondom Alex Kingston! – A Discovery of Witches-ben nincs semmi. És ez a semmi a tévésorozatok aranykorában egyenlő a kaszával, pláne úgy, hogy idén ősszel egy tucat új horror vagy misztikus sorozat érkezik.

Kár érte, mert kedvelem a boszorkányokat – na, jó, igazából odavagyok értük – de ami gyenge az gyenge, és el kell engedni.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.