Oldal kiválasztása

Vajon van különbség Óriásláb és a Yeti közt? Erre a kérdésre ugyan nem kapunk választ, de bepillantást nyerhetünk Óriásláb, illetve a fia életébe.

Adam Harrison átlagos tizennégy éves. Gondolja ő. Szivatják a suliban a helyi bunkók, csonka családban él, bár anya pici fia és ezerrel dübörög a tinédzserkor. A véletlen rendeli úgy, hogy egy igazán pocsék napja csak még pocsékabbá váljon. Megtalálja rég halott apja leveleit, amit az anyjának írt. A legutolsó két hete érkezett. Amikor nem kap választ a kérdéseire az anyjától, eldönti, hogy az apjának teszi fel őket. Mégpedig személyesen. Összekapja kis motyóját, lestoppol egy kamiont és már száguld is az ismeretlen felé ezerrel.

Persze a dolgok sosem alakulnak a terv szerint és bár apa és fia végül boldog egymásra találása meglesz – rögtön kiderül, hogy apuci nem más, mint a rejtélyes óriásláb – együtt mókáznak egy kicsit, és kiderül, hogy az átlagos fiú sem egészen átlagos.Csakhogy ez már túl soka jóból, egy véletlen folytán rájuk lel a Séró Rt. vezetője és Dr. Billingsley szeretné visszakapni az egykori tudóst, Dr. Harrisont, azaz óriáslábat.

Adam nem hajlandó elárulni az apját és amikor a Séró Rt vezetője magára hagyja egy kocsiban, amit körülvesz az égő erdő, mégis feltűnik Óriásláb, hogy megmentse a fiát. A férfit elfogják és a Séró Rt-be viszik.
Adam elhatározza, hogy maga menti meg az apját, mégpedig annak barátaival, Wilburrel a medvével, Strapával a folyton füllentős mosómedvével és a feleségével, valamint Steve-vel és Tinával.

Persze a mentőakció elég balul sül el és mind fogságba esnek, de végül, óriásláb segítségével sikerül legyőzni a gonosz Séró Rt tulajdonosát. Óriásláb visszatérhet a családjához és Adamnek is egyenesbe kerül az élete.

Meg kell mondjam nagyon tetszett ez az animációs film. Igazán a mai gyerekekhez szól. Végig izgalmas volt és megpróbált kitörni a sztereotrípiákból.

Anyát nem kellett megmenteni, talpraesett igazi nő volt. Nem tud fasírtot sütni, de a serpenyőt jól forgatja, amikor oda kell sózni vele.
Adam átlagosnak tűnt, minden problémája benne volt, ami egy átlagos lúzer diáknak megvan. Fejlődő karakter. A gyáva, konfliktus kerülő fiúból egy magabiztos talpraesett srác lesz a végére.


Apa is rájön, hogy nem csak akkor védheti meg a családját, ha elmenekül és elbújik egy marha nagy erdőben, hanem ha velük marad és kiáll önmagáért – a mássága ellenére – és a családjáért.

Azt hiszem a kedvenc karakterem Strapa lett, egyszerűen nem lehet nem bírni a szövegét. A medvét szerettem a legkevésbe, nekem kicsit túltolták a laza medve vagyok érzést. Vagy kicsit tökösebb mackó lett volna, vagy kicsit szerethetőbb. De mind ezekkel együtt, csak ajánlani tudom ezt az animációs filmet.

 

Szerző

M. H. Sethembahttps://mhsethemba.blogspot.com/
Korábbi szerkesztő