Oldal kiválasztása

Miután megnéztem a Prison Break ötödik évadát, de még mielőtt leültem megírni kritikámat, gyorsan rákerestem, hogy a felesleges szónak vajon hány szinonimája van, mert bizony, ha alacsony, nem sok mindenről fogok tudni írni.

Évek teltek el Michael Scofield (Wentworth Miller) halála óta, özvegye, Sara (Sarah Wayne Callies) és fia azóta új életet kezdtek, sőt Sara ismét férjhez ment és rendkívül boldog. Ám a semmiből előkerül a Zsebes (Robert Knepper), és egy olyan friss fotót mutat Lincolnak (Dominic Purcell), Michael bátyjának, amin tisztán kivehető a férfi, ráadásul pár hónappal ezelőtt készült. Lincoln azonnal szervezkedni kezd, hogy a jemeni fővárosba induljon, ahol azonban dúl a polgárháború, és ahol percről-percre változik a helyzet.

A jemeni börtönhöz érve azonban nagy meglepetés fogadja őket, de ez sem tántorít vissza senkit attól, hogy ismét megszökjenek egy börtönből, csak ezúttal nemcsak a kormányerőktől kell tartani, hanem a polgárháborús katonának álcázott terroristáktól is.

Igyekeztem minél izgalmasabban leírni a teljesen felesleges Prison Break ötödik évadának eseményeit, de higgyétek el, ez a két bekezdésnyi iromány klasszisokkal pergősebb, mint az évad mind a kilenc epizódja! Én vigiültem, végigszenvedtem, végignyomtam, de ezt az ellenségeimnek sem kívánom, ahogy a színészeknek sem, akik elvállalták.

Azért mind Miller, mind Callies vannak akkora nevek, hogy ne kelljen ennyire olcsón adni a lelküket, bár az is lehetséges, hogy mikor leáll a kamera az egész stáb remekül szórakozik, csak az a baj, hogy ebből semmi sem látszik az epizódokon. Dominic Purcell szerintem már nem is igyekezett hozni a karaktert, csak annyit tette le az asztalra, amennyi a nyugodt lelkiismerethez kell, és ennyi.

Persze minden főbb szereplő visszatér valamilyen módon – helló fan service – de ebben valahogy semmi köszönet sincs, csak az izzadság szag.

Mondanám, hogy ez volt a sorozatok történek legfeleslegesebb évada, de mivel a Fox már be is rendelte a következőt, ezért már előre arra tenném le a voksom.

És ahogy ígértem: haszontalan, szükségtelen, elhagyható, nem szükséges, indokolatlan, nélkülözhető, mellőzhető, hasztalan, fölösleges, elkerülhető, hiábavaló, okafogyott, céltalan, fölös, elhanyagolható, értelmetlen.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.