Oldal kiválasztása

Fogj egy ütős kis akciófilmet, tökös rosszfiúkkal, aztán vegyél jó fiúkat, meg egy dögös csajt és kész a siker. Vagy nem? De itt még többet akartak.Főszereplőink egy testvérpár: Will és Breeze Rutledge. Egy hurrikánba vesztik el apjukat és maguk is alig élik túl.Évekkel később egyikünk úgy győzi le a rettegést, hogy hurrikánvadász és meteorológus lesz, míg az idősebb önpusztító életet folytat egy kis szerelőműhelyben.A városkában van még egy fontos dolog. Az állami kincstár pénzverde, ahová a régi bankjegyeket szállítják megsemmisítésre. Gonosztevőink innen szeretnének meglovasítani 600 millió dollárt, mégpedig a hurrikán szemében.

Casey a kincstár elszánt őre, azonban a két férfi segítségével mindent megtesz, hogy megakadályozza a rablást és megmentse a túszok életét.Persze a rablók élete sem fenékig tejfel, miután könnyen beveszik a maximális biztonságú helyet, valahogy elromlanak a dolgok. A kódot megváltoztatták, így nem férnek hozzá a pénzhez.
A városban tombol a hurrikán, szélvihar és árvíz.

Will Rutledge tanult és gyors észjárású férfi. Csendes nyugodt ember, menekül a múltja elől. Úgy érzi, ha mindent megtudnak a viharokról, akkor sikerül legyőzni azt és a múltját is. Breeze Rutledge élvezi az életét úgy, ahogy van. Főként az alkoholos felét. Nem tartja magát sokra, eltengődik. Egyetlen komoly melója van csak a pénzverdében a gépeket kell karbantartania, és javítgatnia. A múltját nem elfeledni akarja, hanem inkább elveszteni valamelyik piásüveg alján.

Az egyetlen ami igazán bejött nekem az a high-tech kisautó, amivel Will furikázik. Mindent kibír, eszméletlen a teljesítménye és tök jól fel van szerelve. Egy álom az a kocsi. Kívül megerősített a váz.

A film tele van pőrgös jelenetekkel. Van menekülés a hurrikán elől, kamionosüldözés, zsarolás.
A gonoszok hullanak, mint a legyek, és látszatra egy darabig minden rendben is van, de hamar kiderül, hogy a „csapat” nem egy összeszokott bűnöző banda, hanem egy hamarjában összeállt csoport, ami áll két hackerből, egy fél tucat rossz útra tévedt zsaruból és néhány lelkes profiból, akik elhatározták, hogy most aztán megcsinálják életük nagy rablásást.
A film minden ereje a lendületében van. Mert ennélkül hamar el lehet unni. Az eleje alapján Will és Breeze a főszereplők, de Casey igen hamar átveszi az irányítást, mert hármuk közül ő a legtökösebb a pályán.


A látvány jelenetek nem rosszak, legalábbis elképzelésileg. Mert a kivitelezés nem sikerült mindenütt tökéletesen és néhol kilóg a lóláb, ahogy mondani szokás.
Láttam már jobb katasztrófa filmet, mint ez, ahol nem szúrták el ennyire a látványos jeleneteket, hagyni kellett volna, hogy a természet pusztítson. Sokkal ütősebb lett volna.


Az alapötlet szerintem nem rossz, de a kivitelezésnem még lehetett volna javítani. Lehetett volna még jobb.
De egy fáradt vasárnap délutánra pont tökéletes. Ha az ember kissé bealszik alatta legfeljebb némi esőről marad le.

Szerző

M. H. Sethembahttps://mhsethemba.blogspot.com/
Korábbi szerkesztő