Oldal kiválasztása

Be kell valljam, teljesen érzelemmentesen ültem le a Mayans első epizódja elé – bár imádtam az alap sorozatot, a Sons of Anarchyt, a nem túl jó végkifejlet miatt, nem vártam túl sokat a spin-offtól sem. A pilot érdekes volt, megpendített pár nosztalgikus szálat, de valahogy nem érzem az igazinak.

EZ, vagyis Ezekiel Reyes (JD Pardo) az egyik új jelölt a Mayans határ menti motoros bandájában, Santo Pedroban. Bár a fiú korábban nagy jövő előtt állt, valami félresiklott az életében, és ezért igen hosszú börtönbüntetést kapott, ám jó magaviselet miatt kiengedték, és mivel a testvére is a Mayans-nál vezető, így beszállt a „családi bizniszbe”, vagyis a drog- és fegyverkereskedelembe.

A Mayans ugyanis Mexikóból kíséri el a kartel drogját és pénzét az amerikai drogdílereknek, azonban az egyik ilyen kíséret során megtámadják a konvojt, és ki is rabolják. A kartel feje, Miguel Galindo (Danny Pino) persze nem repes az örömtől, így ultimátumot ad a motorosoknak, vagy találják meg a rablásért felelőst, vagy a Mayans egyik tagját fogja megkínozni.

Rendkívül illusztris nevekkel operál a Mayans sorozat, nemcsak a Sons of Anarchyból már ismert szereplőket láthatunk viszont, hanem még Edward James Olmos is állandó szerepet kapott a szériában, mint EZ nagyapja. Nagyon jó volt látni továbbá Katey Sagalt, még hacsak pár percre is. A széria másfél évvel az alap sorozat vége után játszódik, egy fiktív városban az Államok és Mexikó határában.

Ami kicsit furcsává tette a szériát, hogy a pilottal nem feltétlenül akarták bevonzani az újakat, meghagyták a SOA megszokott lassú kibontakozását, így az volt az érzésem, hogy az alkotók inkább a régi széria kedvelőire építenek, és az évad egésze alatt kívánnak új nézőket megfogni maguknak. Ennek megfelelően felvázolták a status qou-t, ugyanakkor nem egy négy csavarokkal tűzdelt pilotot készítettek – nagyjából három, talán négy nagy csavar látható az első epizódban, és ezek mindegyike teljesen kiszámítható volt, és már-már klisés megoldásnak is tűnik.

Magamban sem tudom hova tenni a szériát, mert az alap sorozat kedvelőjét, vonz a történet, ugyanakkor nem vagyok benne biztos, hogy ebből egy igazán ütős show-t ki lehetne hozni. Ennek megfelelően nem ígérek semmit, de nem kizárt, hogy pár év múlva elkap a gépszíj, és teljesen bedarálom a sorozatot, tart ameddig tart – hiszen pontosan ez történt a Sons of Anarchyval is!

A Sons of Anarchy évadai: első, második, harmadik, negyedik, ötödik, hatodik és hetedik.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.