Oldal kiválasztása

Bár a New Vegas volt, ami igazán – és végérvényesen – bevitt ebbe a világba, azért nem szabad megfeledkezni erről a kis gyöngyszemről sem, ami a Fallout 3. Fegyvereket csőre tölteni, deathclawokat elijeszteni a közelből, indul a géppuskaropogás.

Történetünk főhőse a Lone Wanderer (kinek nevét, nemét és rasszát ízlés szerint variálhatjuk), akinek történetét szó szerint a születésétől fogva követhetjük és irányíthatjuk. Apánk, James nevel fel minket a Vault 101-ben és onnan is indulunk el, hogy az elmúlt két évszázad alatt mennyit is változott az amerikából (pontosabban Washington DC és környéke) álló világ.

Kis környezetünk pedig korántsem barátságos: mutálódott flóra és fauna válogatott példányai lesnek ránk éhesen minden sarokból, őrült bandák és túlélni próbáló magányos farkasok fegyverropogása kavarja fel az éjszaka csöndjét – vagyis minden olyan elem megvan benne, ami miatt szeretni lehet ezt a játékot! A fejlődés már a kezdetek kezdetekor elindítható és nagyban meghatározza későbbi képességeinket, valamint az karma rendszer miatt súlya is van tetteinknek.

A fegyverarzenál kellőképpen hívogató, a companionok is érdekesek egy-két mélyebb beszélgetés után, a helyszín pedig elsőre sem ismeretlen: akárcsak a New Vegas kapcsán Vegas városának maradványai, itt is hátborzongató ismeretséggel köszön vissza ránk Washington szétrobbantott maradványai, a régi korok épületei, az sokszor szeretett metró útvonalak, mind-mind azt az érzetet adják vissza – hogy ezek a dolgok bármikor bekövetkezhetnek.

Ahhoz képest, hogy 2008-as a játék, grafikailag szerintem a mai napig az elfogadhatóbbak közé tartozik – a szinkron és a karakterek kinézete is megfelelő, a történet pedig akárcsak a két korábbi (meg persze a későbbi ) játékokhoz hasonlóan kicsiből bontakozik ki egy hatalmas, ámde azért kellőképpen felszeletelt és tálalt ahhoz, hogy mindent a lehető legjobban átélhessünk benne.

Akárcsak a New Vegas kapcsán, élnék az utolsó szó jogával: ez a játék – meg úgy a széria összes darabja – olyan, mint a víznyelő: bevonz, aztán a haveroknak kell belőle kirángatnia – már ha őket sem ejtette rabul időközben a Fallout világa.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.