Oldal kiválasztása

Úgy tűnik, mostanában elkaptak a könnyedebb sorozatok – no, meg az angolok – és a Királyság! ugyan elég szappanoperás, meg valóságtól elrugaszkodott, azért van benne minőségi tartalom, jó színészek, szóval egy rendkívül kellemes kis szórakozást ígérő show.

Korábban már Orlissa is írt a sorozat nyitányáról egy pilotmustrát, ezt ITT olvashatjátok.

Helena (Elizabeth Hurley) az angol uralkodónő, aki vasmarokkal irányítja családját, és annak minden megjelenését, miközben gyerekei élik a nagyvilági életet, és a férjét pedig imádja a nép. Azonban tragédia árnyékolja be a család életét, ugyanis az elsőszülött fiú, Robert meghal, és ez számvetésre készíteti a királyt, Simont (Vincent Regan). Miközben Helena mindent megtesz, hogy a sajtó ne az ikrei, Liam (William Moseley) és Eleanor (Alexandra Park) botrányaival foglalkozzanak, és megzabolázza az új trónörököst, addig a talaj szépen kicsúszik a királyi család lába alól, miközben már a keselyűk a bukásukat figyelik.

Van abban valami élvezetes, ha az ember az addig a csúcson lévők bukását és széthullását láthatja – na, valami hasonló koncepcióra épül a Királyság!, ami azért igyekszik sokkal több lenni, mint egy egyszerű szappanopera. Az intrikák és csavarok olyan szinten követik egymást, és annyira nem lehet őket előre kiszámítani, hogy csak kapkodom a fejem, de ez így van jól, mert a könnyed témával remekül kiegészíti egymást.

Elizabeth Hurley egy elkényeztetett díva, ugyanakkor remek színésznő, és a képernyőt nézve, olykor mintha egyszerűen csak önmagát adta volna: az okos, kemény és számító nőt, aki pontosan tudja, hogy mennyit ér, és ezt nem engedi senkinek sem elfelejteni. Ugyanakkor a királyt játszó Vincent Regan eléggé eltörpült Hurley mellett, és szinte már csak azért volt képernyőn, hogy Hurley kitűnjön – ezt picit sajnáltam, mert ügyes színész, de tény, itt nem sok babér jutott neki.

Az ikreket alakító két színész közül Moseley a híresebb, őt már a Narnia filmek (1, 2, és 3) Peterjeként mindenki megszerette, és bár a srác tehetséges, azt meg kell hagyni, hogy egyúttal átlagos színész is, de ez közel sem baj, mert a rá bízott színészi feladatot maximálisan hozza. Park ugyanakkor nagyon túltolja a jelnetekben a hisztis karaktert, bár ez lehet rendezői hiba is.

A Királyság! nem az a széria, mi megváltja a világot, de nem is célja, szórakoztató, könnyed, humoros, egy picike éllel és szarkazmussal – kellemesen pihenttető és ellazító sorozat!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.