Oldal kiválasztása

Nem igazán tudom mire számítottam a Bodyguard pilotjától (meg úgy az egész sorozattól), de mindenesetre el vagyok képedve a remek hangulattól és pörgős eseményektől!

David Budd őrmester (Richard Madden) két gyermekével utazik haza a vonaton, mikor egy gyanús dologra lesz figyelmes, és mint védelmi szolgálatot ellátó személy, azonnal megszólalnak a vészvillogók a fejében, és felkeresi a kalauzt, hogy segítse munkáját. Az események azonban nem várt fordulatot vesznek, és a katasztrófát csak Budd lélekjelenlétének köszönhetően kerülik el. Ez a tett azonban megváltoztatja a veterán életét, aki úgy beosztást is kap. Azonban a férfi minden kiválósága ellenére belső démonaival küzd egy olyan helyen, ahol az elvek és a hatalom fontosabb az emberi életnél.

A Bodyguard pilotja újraalkotta a testőr, a PTSD és a veterán fogalmakat a sorozatok világában, és ez bizony nem kis teljesítmény. Az alap szituáció önmagában rendkívül erős, és mellé még párosul egy profi gárda, akik remekül mozgatják a szálakat, felpörgetik az eseményeket, és ehhez nincs szükség autós üldözésre vagy lövöldözésre, csupán elég a visszatekerő gomb többszöri megnyomása a főszereplőnk kezében, és máris a hideg futkos a néző házán.

Richard Madden fantasztikus színész, bár a Trónok harcában nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, szerepe nem engedett meg neki annyi mozgásteret, de amit a Bodyguard pilotjában művelt, az valami zseniális – az Oasis-ben ugyanígy tetszett, amit letett az asztalra – az a liftes jelenet, az önmagában egy műremek.

Eszméletlenül feszült pillanatok a miniszter, Julia Montague (Keeley Hawes), és testőre közötti ellentétek, még ha ehhez ki nem mondott szaval is asszisztálnak. A sorozat fő indikátora ez a konfliktus, amit nem lehet kimondani, de mégis ott van a levegőben, miközben egy szerethető veterán katona az elhallgatott betegségével küzd.

A sorozat első évad vélhetőleg ezzel a konfliktussal fog foglalkozni, miközben végig fenntartja a tragédia lehetőségét, ugyanakkor a megbocsátásét és a gyógyulásét is. És külön üdítőnek találom, hogy a széria kimeri mondani az aggodalmakat a terrorizmussal, és a katonai akciókkal kapcsolatban, de nem csak egy nézőpontból, hanem sokfajtából, ennek köszönhetően pedig egy sokkal érdekesebb és árnyaltabb kép születik.

Mint látható, a Bodyguard pilotja engem megvett kilóra, és várhatóan egy évados értékelést is fog tőlem kapni a közeljövőben.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.