Oldal kiválasztása

Nagy rajongója vagy a Resident Evil-szériának, és bár élveztem a 2009-ben kiadott játékot is, kicsit túltolták a játék, nagyjából minden szegmensét, így a szívemhez legközelebb még mindig Leon és a Resident Evil 4 áll.

Öt évvel a Resident Evil 4-nél történ események után járunk. Chris Redfield, mint a Bioterrorism Security Assessment Alliance tagja Afrikába utazik, hogy ott új társával, Sheva Alomar megakadályozza, hogy egy biológiai fegyvert értékesítsenek. Megérkezése után azonban kiderül, hogy a helyiek nagy része már megfertőződött a Las Plagas parazitával, ami rendkívül veszélyes szörnyeteggé változtatja az embereket. Redfield és Sheva Alomar azonban jól képzett katonák, akik nem riadnak vissza semmitől, pláne ha azzal megmenthetik az egész világot, és ráadásként még Jill Valentine is bekerül a képbe.

Tudom, sokan vannak, akik alapból unalmasnak tartják a Resident Evil szériát, és meg kell hagyni, valóban egy állandó körforgással operál: fertőzés, fertőzöttek, valaki meghal, vagy mégsem? De, mint videójáték, pont ez az állandó „kiszámíthatóság” az, ami életben tartja a szériát, és egyúttal egy ismerős-ismeretlen játékélményt nyújt mindenkinek.

Bár a negyedik játék nagyot dobott a szérián, mivel sikerült újraértelmezni a játékot, az ötödiknek ez kevésbé jött be, amolyan gyengébb másolata elődjének, hasonló karakterisztikával és játékmenettel, de még így is rendkívül szórakoztató, élvezetes, de legfőképpen, ijesztő!

Ráadásul külön érdekesnek tartom, hogy a Resident Evil: Retributionben pont erre a parazita fertőzésre építettek – bár a kedves „rajongók” pont a motorokon száguldozó zombikba kötöttek bele, pedig ezek tényleg hitelesen kapcsolódtak az eredeti játékhoz.

Ugyanakkor Sheva Alomar egy rendkívül jól felépített karaktere a játéknak, és rendkívül örömteli, hogy ha elmúlik a veszély, és nem egy játékostársunk irányítja, akkor bizony Sheva magától körbejárja a vidéket, és összeszed mindent, ami kicsit is hasznos lehet. Külön érdekesség, hogy a PlayStation 3 kiadott egy újraalkotott verziót, ahol bizonyos jeleneteknél még a konzol mozgásérzékelőjével is irányíthatjuk a szereplőket.

Egy szó, mint száz, aki szereti a Resident Evil játékokat, az az ötöt is szeretni fogja, de az RE univerzumba való belekezdéshez nem ezt javasolnám.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.