Oldal kiválasztása

Bár még mindig a Deadly Alliance a kedvencem a Mortal Kombat játékszériából, a második egyértelműen a Deception, ami gyönyörűen követi elődjének történetét, ráadásul egy olyan izgalmas játékmenettel bővült, amit csak imádni lehet.

Raiden harcosait legyőzte a halálos duó szövetsége, vagyis Shang Tsung és Quan Chi, ám a villámok istene utolsó erejével meg önmagukra omlasztotta a templomot, ezzel megállította a Dragon King felébredését. Az önfeláldozása nem hozott teljes sikert, de elodázta az ősi ellenség felébredését.

Eközben Shujinko életében hatalmas változások történnek, a fiatal fiú segítségét kéri az egyik idősebb isten, hogy gyűjtsön össze számára hat ereklyét, amivel megmenthetik az összes világot a pusztulástól és újra békés és biztonság honolhat mindenhol. Shujinko elindul útjára, eközben kitanulja az összes harcművészetet, fegyverhasználatot, és bejárja mind a hat világot. Küldetésében olyan harcosoktól tanul, mint Bo’ Rai Cho vagy Kenshi. Shujinko egész életét a szent küldetésnek szenteli.

A Deception egy igen érdekes játékmenettel bővült: a Konquest Mode-ban ugyanis mi irányítjuk Shujinkót végig, és az ő felfedezésén keresztül mi is láthatjuk végre teljes egészében mind a hat világot, beszélhetünk falusiakkal, lelkekkel és harcosokkal, miközben nehéz próbákat kell kiállni. Ahhoz, hogy Shujinkóval előrébb jussunk szinten minden utunkba kerülő harcost le kell győzni, és néha olyan bonyolult kombókat igényel, hogy az ember legszívesebben még két kezet növesztene. Talán Kenshi legyőzése volt a legnehezebb, ott majdnem húsz gombot kellett lenyomni megadott sorrendben egymás után – nekem három napomba telt.

Bár ezúttal a háttértörténet nem annyira izgalmas, mivel Shujinkóra és az ő történetére helyezték a hangsúlyt, de ez nem is baj, mivel kicsi harcosunk felcseperedésével bizony elégedettek lehetünk. Azt azért hozzá kell tenni, hogy mivel Shujinko mindig ugyanúgy mutatkozott be – „Hi, I am Shujinko, the champion of the Elder Gods” –, olykor már a könyökömön jött ki a srác. De minden közös kalandot, minden harcot és felfedezést nagyon élveztem.

Persze a Mortal Kombat fő „funkciója” a verekedés, és ez bizony meg is maradt, miközben számtalan új karakterrel bővült a világunk, például Bo’ Rai Cho mester, aki a részeges kung-fu technika művelője, vagy Havik, aki a Chaos világot akarja megkaparintani, vagy Kira, aki Kabal újjászervezett fekete sárkány testvériségénél kapott kiképzést.

A szívem csücske még mindig a Deadly Alliance, de a Deception nem sokkal van tőle lemaradva, köszönhetően Shujinko kalandjának, és a csavarnak, amitől bizony leesett az állam.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.