Oldal kiválasztása

Egyre-másra jönnek ki a várt filmek/sorozatok/játékok előzetesei, és elég hozzá pár perc, hogy a kedves közönség véleményét le is írja róluk a videók alá. Eme cikk is nagyrészt azért jöhetett létre, mert a videók után látott kommentek (vagy már sokkal inkább viták és lehúzások) elindították a fogaskerekeket.

Shazam!

Ennek a filmnek a trailere lehengerelt a földre. Nem viccelek, akármennyire is vannak néha – na jó, sokszor – bajaim a DC macsó, alfahím-szerű hőseivel, itt Shazam hála az égnek nem ezt a vonalat követi. Tanúi lehetünk annak, Billy honnan szerzi meg erejét, hogyan “tanul” bele ebbe az új helyzetbe, és a rezidens gonosz Doctor Sivana is tiszteletét teszi egy pár képkocka erejéig.  Zachary Levi pedig tökéletes, mint Shazam. Azokkal meg végtelen módon nem tudok egyetérteni, akik csak azért akarják szétszedni a teljes stúdiót, mert most valami mást kreáltak, ami eltér a megszokott hangvételtől – higgyétek el, kellett ez már régóta.

Alita:Battle Angel

Akármennyire is próbálok bizakodni a Battle Angel Alita élőszereplős filmjében, előbújt belőlem  az alien kinézetű kisördög, hogy az eddig megjelent animés és/vagy játékadaptációs filmek minimális százaléka volt egyáltalán a nézhető kategóriában. A másik morcoskodás pedig a japánoknak szólt, hiszen előtt lett amerikai film egy mangából, mint animesorozat – jó tudom, volt kis OVA belőle, de azt most nem számoljuk bele.

Patient Zero

Hát a Doktor itt is egyfajta doktor, csak itt most nagyjából a 28 nappal később lényeivel – mivel ezek még mindig nem zombik – kell megértetnie magát és eközben felkutatni a zérus beteget, akitől ez az egész indult. Matt Smith, mint a fertőzöttekkel suttogó át-nem-változott fertőzött hozza a maga megszokott stílusát, Stanley Tucci és Natalie Dormer orvos professzor karakterei pedig remélhetőleg hoznak még több színt az éterbe.

Venom

Tom Hardy számomra még Mad Max-ként vált szerethetővé, és előre megmondhatom, hogy  színészi játék terén a Venomba se fog csalódást okozni. Az egyedi ízlésvilágú riporter és a vérmes szimbionta találkozása, belső és külső párharca és valamilyen szintű szövetségének kemény három perces bemutatása egyszerre volt izgalmas és egyben elgondolkodtató – bár azt nem remélem, hogy az orrunk előtt meglebegtetett romantikus szálat nem fogják túlerőltetni.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Több tekintetben is elvarázsolt ismét csak ez a világ: Grindelwald még ugyanúgy megalomán és harcias, emellett valami irgalmatlan karizmával is párosul nem kis varázsereje is, Newt és lényei még mindig cukik, a fiatalabb Albus (Jude Law) és  Nicolas Flamel (Brontis Jodorowsky) megjelenése meg aztán már csak hab a tortán.

+

Castlevania Season 2

Eddig csak filmekről volt szó, de most essen egy kicsit szó a Netflix által behozott, és hála az égnek jól megkreált játékadaptációról. A tömény két perc hosszúságú előzetest látva biztos, hogy ebben az évadban még több vért, történeti magyarázatot, csonkítást, karakterfejlődést és garantáltan több epizódszámot fog tartogatni a kedves nézők számára, mint az előző.

 

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!