Oldal kiválasztása

Amennyire tetszett anno az első film, olyannyira váltott ki belőlem vegyes érzelmeket belőlem a folytatása, ahol ismét csak a démonok és az emberi ostobaság okozza a legtöbb halálesetet. Következzék a Démonok Éjszakája 2.

Történetünk főhősnője az első film démonasszonyának, Angelának (Amelia Kinkade) a kishúga, az időközben árván maradt Melissa-nak (Merle Kennedy) a sorsát követhetjük nyomon, aki egy vallásos iskolába, a St. Rita akadémiéra jár – és eléggé vegyesen kezeli a társaság. Valaki megveti gyilkosnak titulált nővére miatt – mivel senki nem hitt a démoni mészárlásban -, mások ellenben segíteni akarnak a rémült és magára maradt lánynak, úgy mint Gloria nővér (Jennifer Rhodes) vagy Bibi (Cristi Harris). Azonban nincs sok idő örömködni, mert hamarosan Halloween, és Angela újra a színre lép.

Vagyis  újra kezdődik előröl a megszállás, menekülés és a hajnalig tartó mészárlás. Angela most még erősebb és ravaszabb – de azért a pokolból már nem tud egyedül kijutni -, mint az első filmben volt, és az események is gyorsabban játszódnak le, mint azt korábban tapasztalhattuk. A karaktereknél pontosan meglehet jósolni, hogy ki,mikor és nagyjából hogyan fog elhalálozni – meg ezzel együtt azt is, hogy ki az, aki életben marad és besegít a démonírtásba. Mert bizony, ebben a filmben a hősök végre felveszik a szenteltvizes butykost és megszállt ismerőseiket visszaküldik a pokolba.

Azonban akármennyire is hangzik érdekesen az új felállás – a személyes tárgy, mint beinvitálási eszköz elsütése mondjuk különösen tetszett – nagyon sok dologba bele tudnék kötni. Először is: az első film végén maradtak túlélők, akiket bár persze traumatizáltak az események, képesek lettek volna valamit mondani az ott történtekről. Viszont, az meg sanszos, hogy Judy és Rodger minimum villamosszéket kapott volna, mert ők váltak volna az elsődleges gyanúsítottaká – de még ez is jobb lett volna attól, hogy teljesen kihagyják őket a második filmből.

A technikai és színészi dolgokba ellenben nem nagyon tudok belekötni: a Hull-ház még mindig romos és hátborzongató, a démoni smink és maszk a kornak megfelelő, a színészek pedig hozzák a tőlük elvártat – különösen jó volt látni Rick Peters-t egy horrofilmben. Ennek ellenére is voltak azért olyan dolgok, jelenetek, amikből megszállott módjára másztam a plafonra sajnos.

Igazából nem egy rossz film a Démonok Éjszakája 2, de közel sem annyira élvezhető, mint az első rész volt: egy kellemes hétvégi retro horrornak elmegy, de történetmeselésben és foltkitöltésben még vannak hiányosságok.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.