Oldal kiválasztása

Azt hiszem a Tomb Raider játékok után a Mortal Kombat széria a kedvencem, és bár sokan csak egy szimpla verekedős játéknak tartják, valójában egy igen összetett és érdekes mitológiával rendelkezik, furcsa ám jól megírt karakterekkel operál, és nem csupán arról szól, hogy ketten püfölik egymást.

A Shaolin rend két nagy harcosa, Liu Kang és Kung Lao kiváló harcosok, akik felesküdtek a Föld védelmére, azonban a gonosz Shang Tsung újabb kísérletet tesz arra, hogy megszerezze magának a világunkat, annak minden kincsével együtt. Kang és Lao azonban erőn felül teljesítve, végigutazva a világokon mindent bevetnek, hogy meghiúsítsák Tsung és csatlósainak tervét.

A Shaolin Monks a maga nemében igazi különlegesség, mivel ez az első olyan MK játék PlayStation 2-őn, ami a történetre fókuszál, és amit igazi arcade módban kell irányítani (korábban a PlayStation 1-re Mythologies: Sub-Zero volt hasonló), ráadásul itt az egész játékmenet arra van kihegyezve, hogy ketten játsszák és győzzék le az ellenfeleket.

Persze az alapszituáció nem túl bonyolult, ám a kivitelezés, az átvezető videók rendkívül érdekesek, és nagyon sokat elárulnak főhőseink múltjáról, jelenéről, és jövőjéről. Különösen izgalmas, mikor az MK-ban már korábban megismert karakterek bukkannak fel – mint például Raiden, Kitana, Baraka vagy Kintaro – és velük nem feltétlenül kell megharcolnunk, van, hogy „csupán” a továbbjutásban segítenek.

A játék során a levert ellenségek után zsetonokat kapunk, amiből fejleszthetjük az általunk irányított karaktert – én például Kung Laóként toltam végig a játékot, mert a párosból ő a kedvencem. Ráadásul a zsetonoknak hála ki is lockolhatunk két igazán népszerű MK figurát, Scorpion és Sub-Zerót, akikkel még játszhatunk is!

2008-ban debütált játék több mint egymillió példányban kelt el, ráadásul mind a játékosok, mind a kritikusok pozitívan fogadták, mivel eléggé ötletes és izgalmas, miközben egy kicsit új szintre emeli a Mortal Kombat világát, de közben a régi alapvető harcokról sem feledkezik meg. Amolyan jutalomjáték a rajongóknak és a készítőknek.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.