Oldal kiválasztása

Mit vár az élettől az anya? Hogy mindig mindent együtt csináljon a család? Hogy örökké azok a tökéletes család legyenek, amik a legelején? Mit kezd a 21. századdal a sötétség hercege? Milyen a magányos élet? Nos, ebben az animációs filmben minder választ kaphatunk.


A sötétség hercege a világ végén él magányosan. Csak egy szerető szívre vágyik, egy párra. Nagy örömét leli a beszélgetésben, ami véletlen köt ki nála. Emma a jelmezkölcsönzőt szeretné hívni, mert meglepetést akar a családjának, amikor Dracula fogadja a hívást. A szétszórt anya beszélget vele egy kicsit, ezalatt a balszerencse szegődik társává. Belelép egy rágóba, kiönti a kávéját, és még tengernyi dolog. Dracula eme gyors hívás alatt el is dönti, megtalálta álmai nőjét. Kell neki!

Emma kis könyvesboltot vezet a barátnéjával, a fitt hippivel, Cheyennel. Tini lánya, Fay a lázadó korszakát éli, és nem rest a feszültségét öccsén, Maxon levezetni. Az öcsike kocka és mint az összes hasonszőrű társa, arra van ítéltetve, hogy állandó célpont legyen. Minden agyatlan osztálytársa őt szívatja. Nem kap elég elismerést.
Frank, a család feje pedig a munkába temetkezik, összeomló családja elől.

Ezt szeretné Emma megváltoztatni, amikor kiötli, Halloween estéjét együt töltik. Beöltöznek, és buliznak. Nem arat osztatlan lelkesedést az ötlet, de az anyai szigor mindenkire, még a munkától hullafáradt Frankre is ráadja a jelmezt.
Emma vámpírnak öltözik, Frank Frankensteinnek, Fay múmiának és Max vérfarkasnak.

Dracula és Baba Yaga jóvoltából ez az esten nem a tervek szerint sikerül és a család egyszerre csak ott áll valódi szörnyekké válva.  Baba Yaga lelépne a helyszínről, de varázsos gömbje nem egészen úgy működik, ahogy kellene, így Emma némi kergetőzés után elcsípi, majd kicsúszik a kezei közül, de annyit sikerül kideríteni hová tart Baba Yaga.

Meg is találják újra, de Baba Yaga elküldi őket Egyiptomba. Itt darabokra hullik a család. Mindenki a saját útján próbál boldogulni egy nagyobb vitát követően. Emma összetört szívvel próbálja feldolgozni, hogy minden széthullott körülötte, így egy meggondolatlan pillanatában igen mond Drakulának. Utána pedig viszakozik, szörnyen feldühítve ezzel a Sötétség urát. Az nem könnyen adja magát. Csekélyke zsaroláshoz folyamodik, hisz miért is ne? Vagy a világ pusztul el, vagy Emma vele marad.
Az átkot viszont könnyű megtörni, amit Baba Yaga rájuk szórt. Csak szerető, boldog családdá kell vállniuk.

Imádtam az ötlet frisseségét. A karakterek közül talán a legkiemelkedőbb Baba Yaga volt. Egyszerűen nem lehetett nem nevetni az ügyetlenségén. A legnagyobb karakterfejlődést is nála lehetett megtapasztalni.  A családban is volt fejlődés, rájöttek, hogy miért szeretnének együtt maradni és hogy ezért nem csak Emmának, de mindannyiuknak tennie kell.
Kellemes esti film, szerethető szörnyekkel és sok nevetéssel. A grafikája remek és a zenék is benne.

Szerző

M. H. Sethembahttps://mhsethemba.blogspot.com/
Korábbi szerkesztő