Oldal kiválasztása

Nem pont az általuk képviselt vallás miatt kerültek fel a személyek a listára, hanem az, hogy azt a felfogást, életbéli útmutatás hogyan adják vissza, és milyen hatással vannak a körülöttük élőkre.

5.Pope Alessandro XVIII (Trinity Blood)

Szegény Alessandro, bár rangjával aligha van olyan személy a Trinity Blood világában, aki vetekedhetne – a kezei sajnos eléggé megvannak kötve. Az egyik oldalon ott vannak az emberek és matuzsálemek közötti viszály, másrészről bíborosként mellette lévő féltestvére rajta keresztül akarja véghez vinni nem éppen felebaráti eszméit. Persze vannak mellette segítők is és Alessandro is végül képes lesz felnőni hatalmához.

4.Genjo Sanzou (Saiyuki)

Na ő egy kicsit kilóg sorból, ugyanis a Saiyuki-féle Genjo nem éppen a tipikus, békés szerzetes mintapéldánya. Cigizik, káromkodik, valamint nem veti meg a piát és a lőfegyver használatát sem. Ennek ellenére egy bölcs vezető, hatalmas erővel, akinek már csak a kisugárzása is képes visszaadni a hitevesztett emberekbe a bizalmat – az más kérdés, hogy amint megszólal, ez az érzet sokakból eltűnik, de ez részletkérdés.

3. Archdeacon (A Notre Dame-i toronyőr)

A főesperes mondhatni a második helyen lévő személy meganimált, idősebb verziója; segít az elhagyatottakon, szembeszáll bárkivel az ártatlanok védelmében, legyen az ellenfele világi vagy éppen a vallási hatalommal rendelkező, ámde korrupt alak – persze

2. Philip (The Pillars of the Earth)

Bevallom, csak annyit csipegettem a The Pillars of the Earth-ből, hogy nagyjából tisztában legyek a karakterekkel meg a közöttük lévő kapcsolatrendszerrel. Az utóbbi hagyott bennem nem kevés kellemetlen szájízt, de pont Philip karaktere volt az, aki bedobta a mentőövet. Szorgalmas, segít ahol tud és bár megvan a saját értékrendszere, ami miatt nem adja mindenre az áldását – képes fellépni a szemében rosszakarók ellen a hit erejével. Ami a középkorban azért nagyjából minden nemesi rangot leszkanderezett, ha az egyszerű emberek meggyőzéséről volt szó. Ő tpikusan az a karakter a bort iszik és azt is prédikál.

1. Tenshin-sama (Xam’d Lost memories)

Akármilyen keveset is tűnik fel/beszél ez az idős hölgy a sorozat folyamán, Tenshin-sama nem véletlenül lett a Zanbani szellemi vezetője: megfontolt, nagytudású és ami a legfontosabb, nem csak az érme egyik oldalát nézi. Úgy próbál jót tenni, tudást átadni, hogy mindkét félnek (vagy esetleg többnek is) a lehető legjobb legyen.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.