Oldal kiválasztása

Tudom, hogy nem szép dolog ilyet mondani, de már vártam, hogy mikor lesz vége a CTRL nélkül sorozatnak, és mikor tudom befejezni – a negyedik évaddal meg is valósult a kívánságom, és egyúttal be is bizonyította, hogy miért is kívántam. Íme, a tech sorozat, ahol minden csak ismétlés, mókuskerék és ördögi kör egyszerre.

Három éve létezik már a World Wide Web, vagyis a világháló, Joe (Lee Pace) és Gordon (Scoot McNairy ) pedig egy internetszolgáltató céget üzemeltetnek CalNect néven a korábbi Lázadás irodájában. Joe-nak azonban még mindig az a fixációja, hogy mindent kezelő böngészőt kéne építeniük, ehhez azonban ők ketten kevesek, ide már Cameron (Mackenzie Davis) szakértelmére van szükség. A lány azonban Japánból igyekszik megoldani a dolgot, inkább kevesebb, mint több sikerrel, és ez nagyon komoly problémákat szül, mivel a fél éves kihagyások miatt több böngészőgyártó csapat is beelőzi Joékat. De pont a lecsúszás miatt Joe rálel egy igazi kincsre, amit előtte még senki sem vett észre, és így egy újabb, ígéretesebb vállalkozásba fognak bele.

Eközben Donna (Kerry Bishé) egy igen sikeres üzletasszonnyá vált, elvált Gordontól, és olyan cégeket támogat pénzzel és szaktudással, amik a jövőt építik, és a technológiai világ új irányvonalait kövezik ki. Azonban a Lázadás szétesése óta Donna és Cameron nem beszéltek egymással, és a két nő hamarosan szembetalálja magát, miközben két ellentétes oldalon állva igyekszik legyőzni a másikat és annak csapatát. De vajon megéri-e a harc?

A sorozat ismét csak körbe és körbe és körbe jár: van egy nagy ötlet, rákapnak, aztán elcseszik, így ebben a formában leírható a széria minden története, ami azért valahol elég szomorú, mert ebben a korszakban bizony tényleg nagy dolgok születtek.  Egyszerűen képtelen vagyok elfogadni a tényt, hogy ebből az időszakból, ebből a pezsgő évtizedből tényleg azt sikerült kihoznia az alkotóknak, hogy négy szereplő egymással viaskodik, miközben elfut mellettük a tech világ!

A szerelmi vívódásról már nem is beszélve, Joe és Cameron ismét folytatja a se veled, se nélküled kapcsolatot, ami már a második évadra dögunalommá vált, és az sem segít rajta, hogy Cameronnak most hosszú barna haja van. És itt szeretném megjegyezni, hogy Mackenzie Davist, az utolsó Mac2-es is lemos a pályáról, már ha színészetről van szó, mondjuk nagy kerek szemekkel való merengéssel meg ő az ász – igen, Kristen Stewartot is lepipálja.

De legalább itt van nekünk Mackenzie Davis, aki igazán kimagasló teljesítményt nyújtott a sorozat egésze alatt, csak a karaktere nem engedett meg számára akkora mozgásteret, az övé nagyjából kimerült, hogy évadonként egy klisét kapott, de még ebbe is sikerült a színésznőnek minőséget belevinnie.

Lee Pace szinte unatkozva tolta végig a negyedik évadot, már közel sem volt benne sem a szíve, sem pedig a lelke – gondolom ő is belefáradt az állandó ismétlődésbe, mert egyszer el lehet sütni a szerelmi háromszöget vagy a csalást, de tizedjére már lapos és unalmas.

Szomorú vagyok, mert ebből a pezsgő világból sokkal többet is ki lehetett volna hozni, és teljes mértékig érthetőnek tartom az AMC kaszáját – mondjuk, ha rajtam múlt volna, már a második évad után megtörténik!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.