Oldal kiválasztása

Idén nyáron igyekszem felhúzni magam az elmaradt sorozataimmal, így most a Brooklyn 99 negyedik évada volt a soros, ám sajnos, nem vagyok maradéktalanul elégedett a sorozattal!

Az előző évad úgy ért véget, hogy Jake-nek (Andy Samberg) és Holt kapitánynak (Andre Braugher) tanúvédelmi programban kell részt venni, amit egyáltalán nem viselnek jól, és bár mindketten igyekeznek betartani a szabályokat, rosszul viselik a kényszerpihenőt, és inkább maguk erednek a bűnözők nyomára, hogy végre hazamehessenek. Természetesen a két kiváló rendőr – rengeteg félresiklás után – megoldja a dolgokat, és ezzel vissza is térhetnek imádott őrsükhöz és életükhöz.

De vajon a 99-es körzet mit szól a visszatértjükhöz? Vajon az ügyek olyan ütemben folynak, mint eddig, vagy az azóta eltelt hónapok komoly nyomot hagytak a rendőrőrs életében?

Leszögezném, hogy nagy rajongója vagyok a szériának, meg úgy általában mindennek, ami megnevetteti az embert, de ez a negyedik évad nem sikerült fényesen. Minden második epizód egy elnyújtott filler, miközben az alkotók nem tudják egy csapatként mozgatni a szereplőket, és átlagban, egy húszperces epizódban három, vagy akár négy fő szál mentén haladunk, ezekbe pedig nincs is valódi rendőri nyomozás, az nagyjából minden negyedik epizódra jut, ám cserébe kiszámítható és klisés.

Persze örülök, hogy kiteljesednek a karakterek, láthatjuk a magánéletüket – mondjuk, az új szereplőt nem bírom –, de attól ez még egy rendőri sorozat is, a Brooklyn 99 készítői pedig úgy tűnik ezt elfelejtették. Cserébe azonban sokkal mélyebb és komolyabb témákhoz is hozzá mertek nyúlni: például a rasszizmusos rész, hogy mennyit változott a világ az elmúlt évtizedekben, de mennyi még a tennivaló, kifejezetten erős volt.

Remélem, a következő évadban ismét tudják tartani az alkotók az egyensúlyt, és megkapjuk a magunk humor adagját, komoly témákkal fűszerezve, miközben nem felejtik el, hogy honnan is indult a sorozat.

Külön érdekesség, hogy a hatodik évadtól már az NBC fogja adni a Brooklyn 99-t, mivel a Fox – érthetetlen, de várható módon – kaszálta a szériát. Remélem, hogy az új csatorna frissessége, és nyitottabb stílusa jó hatással lesz erre a szériára is.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.