Oldal kiválasztása

Emlékeztek a múlt heti beszámolómra, hol biztosan kijelentettem, kezdem érteni, mi a rossz és mi a jó oldal? Nos, tévedtem!

Miután Clarke megtalálta édesanyját, azonnal megtette a szükséges lépéseket, hogy kitisztítsa a gyomrát, és bár Abby megmenekült a túladagolástól, a szervezetét ért sokkhatás brutális jeleket hagyott rajta. Clarke persze mit sem tudott édesanyja állapotáról, amit egy komolyabb anya-lánya beszélgetés követett. Ráadásul McCreary rájött, hogy két újonc is van a völgyben Clarke és Madi személyében, és megfenyegette őket, hogyha nem gyógyítják meg az összes beteget, akkor nagyon lassan, de végez mindükkel.

A Wonkru mindeközben megindult a völgy felé, és szó szerint nincs visszaút a számukra, ugyanis a visszaútra már nincs elég élelmük vagy vizük. Octavia azzal, hogy felégette Murphy farmját, mindenki sorsát megpecsételte – de vajon a lány tettei mögött csak a hatalomféltés áll, és nem valami egyéb, a múltban keresendő tett?

Abby rettenetes állapota közben bepillantást nyerhettünk a Sötét Évbe, ami olyan sörnyű volt, hogy senki sem mert róla beszélni. Bár már nagyon vártam, hogy kiderüljön, mi is történt akkor a bunkerben, mikor a valóság testet öltött, nos, egyszerre émelyítővé és feszülté tett. Biztos vagyok benne, hogy ez is volt az alkotók szándéka, mivel a sorozat öt évada alatt számtalanszor felmerült, hogy mit tennénk meg a túlélésért, és a Sötét Év alatt ismét ezt a kérdést járták körbe. Ráadásul ez az időszak az, ami magyarázza – persze nem legitimizálja – Octavia tetteit, vezetési kényszerét, és azt, hogy ennyire a végletek emberévé vált.

Clarke ebben az évadban nem sok szerepet kapott, de ez nem is baj, mivel vele kifejezetten nem sok érdekes dolog történt az elmúlt időszakban, ugyanakkor érdekes látni, hogy mennyire anya lett, mennyire gondoskodó, és hogy a korábbiaknál is több dolgot lenne hajlandó feláldozni, csak ezúttal másért, mint korábban. Nekem kifejezetten tetszik, hogy az eltelt évek alatt miképpen változtak a szereplőink: Clarke egy bura fruskából mészáros lett, majd vezető és végül anya; Bellamy egy selyemfiúból gyilkos, hitehagyott majd pedig szerelemes férfi; Octavia, aki korábban a padló alatt megbújó lányból harcos lett, özvegy majd a legerősebb vezető, végül pedig egy hatalom ittas mészáros.

Parádés, amit mind a színészek mind az alkotók produkáltak eddig, és most, hogy az évadfinálé szelei már megmutatkoznak, ideje becsatolni az öveket, mert mint mindig, most is egy olyan finálét fogunk látni, ami felülmúlja majd a korábbiakat!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.