Oldal kiválasztása

Be kell valljam, úgy álltam neki ennek a filmnek, hogy biztosan rossz lesz, de ha már Matt Ryan benne van, engem a zs-kategória se tud eltántorítani. Aztán negyed óra sem kell, míg feleszméltem, hogy a Bankcsapda egy méltatlanul alig ismert krimi, ami egyszerre szórakoztató, tanulságos, és még egy jó nagy adag öniróniával is bír.

Mi történne, ha egyszerre két bankrabló csapat is egy pénzintézetbe törne be? Nos, a minimum a káosz, de ezenfelül lenne még versengés, furcsa haláleset, robbanás, és legalább egy nem normális ügyfél. Tripp (Patrick Dempsey) amennyire fura fazon annyira zseniális, ha problémák megoldásáról van szó, és mi igényelné a legjobban a figyelmét, ha nem két, egymás ellen dolgozó bankrablóbanda?!

Azt hiszem, ha már a bevezetőmben bevallottam az elvárásaimat, akkor azt is nyugodtan elárulhatom, hogy könnyesre röhögtem magam a filmen, ami egyszerre volt remekbe szabott vígjáték, és mesterien megírt krimi. A Bankcsapdában ugyanis tényleg semmi sem az, aminek látszik – na, jó, a buta bankrablópárosunk, akinek egyik tagját alakítja Matty Ryan mondjuk tényleg olyan sötétek, mint amilyennek látszanak.

Mondjuk már a színészek listája is azt feltételezi, hogy közel sem egy hétköznapi filmről van szó (csak én botor végi sem néztem): Ashley Judd, Tim Blake Nelson, Jeffrey Tambor, Pruitt Taylor Vince, Octavia Spencer… Bár nem vagyok nagy rajongója Dempsey-nek, azt meg kell hagyni, ha nem sablonos karaktert kap, akkor bizony brillírozik.

Az alapszituáció egyszerű, de valahol mégsem az, mivel pont a bank rendszere az, ami nemcsak a rablók, hanem a túszok ellen is dolgozik, miközben maguk a rablók hullnak, mint a legyek, ráadásul a legfurcsább halálesetek során.

Igazából rendkívül nehéz bármit is írnom a filmről, mivel annyira masszívan egy egész, valamint annyira fontos minden egyes pillanatot megélni, hogy nem merek lelőni benne semmit, különösen a nagy csavarokat nem, amiből legalább három van, és amiket egyáltalán nem lehet előre megjósolni.

Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek a Bankcsapdát, aki szeretne rendesen kikapcsolódni, felüdülni, és végre egy igazán egyedi produkciót látni!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.