Oldal kiválasztása

Győztes Star Guardian csapat! Fotó: Super Studio 8

A múlt hétvégén rendezett MondoConra idén is mentem a sajtójegyünkkel, ami be kell valljam, nagyon kényelmes volt. Végre nem pultoztam, nem versenyeztem, nem kellett őrületesen korán kint lennem, egyszerűen csak volt lehetőségem élvezni az egészet.

Az előzőekhez azért hozzáfűzném, hogy vasárnapra még nem volt kész a cosplayem, szóval a nagy nyugodt, conozgatós, pihenős hangulatba ez egy picit azért belerondított. A hajnalig tartó cosplayes pizsamapartit követően a Watchaholics csapata kényelmesen nekiindult az idei connak.

Fotó: Super Studio 8

Az idei conon is rengetegen voltak, mint azt már megszokhattuk. Rengetegféle program várta kicsiket és nagyokat, anime, játék, fantasy vagy épp kpop rajongókat egyaránt. Idén is sokan panaszkodtak, hogy visszaesett az animés programok száma a gamer cuccok javára, de én személy szerint ezt nem vettem észre, volt bőven kerekasztal, szinkronszínész-beszélgetés és mindenféle hasonló. Ami viszont lehet, hogy csak számomra új, de idén vettem észre először, mekkora kpop és jpop rajongói tábor gyűlik ilyenkor össze, és mennyien tudnak kegyetlenül jól táncolni. Ezek a csapatok a bejárat közlében telepedtek le, így belépéskor már rögtön megcsap a conhangulat, a zene, a táncoló vagy éppen szurkoló, tapsoló vidám srácok.

Ferasha és David-chan a zsűriből Fotó: Super Studio 8

Amiből idén viszont kevesebb volt, az a klubok pultjai, a cosplay csoportok kiállításai. Habár Living Dream Project tagként pont tudom, hogy idén a csapat személyes okok miatt nem vállalta a fotó falat – mindenkire ráfért már egy kis pihenés -, a Cosplayers of Ice and Fire tagjaként viszont tudom, mennyire nehéz egy kis létszámú csapatnak pultoznia. Emellett halkan megjegyezném, hogy ha kicsit kedvezőbbek lennének a körülmények, valószínűleg több klubnak lenne kedve hozzá. Ennek ellenére tudom, hogy nagyon sok szervezést igényel a helyek kiválasztása, a büdzsé elosztása, ezért nem is szeretnék akadékoskodni. Viszont remélem, legközelebb azért több cosplayes csapat tud majd eljönni, mert nekem ők szoktak lenni a kedvenc kiállítóim.

A cosplayversenyről bevallom, lemaradtam, mert annyira fáradt voltam az előző napi nemalvásnak köszönhetően, hogy néha azt sem tudtam, hol vagyok. A nyerteseket viszont utólag megnéztem, és tényleg csodálatos jelmezeket láthattunk – láthattam volna – a színpadon, ha lesznek videók, mindenképpen újranézem azokat is.

A cosplayverseny győztese, Hikaru-chan Fotó: Super Studio 8

Egyébként az egész napot a fűben piknikezve töltöttük, felváltva

őrizve a motyónkat, úgy néztünk körbe mindenfelé. A nap végén pedig együttes erővel becuccoltunk, hogy meghallgassuk Orlissa előadását a képregények cenzúrázásáról, majd Hanama következett a vallás animékben történő reprezentálásáról. Mindkét ismertetést nagyon élveztük, a lányok kellő komolysággal, de mégis humorosan mutatták be nekünk zeket a témákat, amik számomra teljesen újak voltak.

Összefoglalva tehát egy nagyon jó kis con volt, a barátaimmal mind szuperül éreztük magunkat, kicsit pihenhettünk, ökörködhettünk, körülnézhettünk mindenfelé, megölelgethettük a rég nem látott messze lakó ismerőseinket. Persze a nap végén vissza kellett ülnöm a varrógép mellé, hogy a vasárnapi ruhám is kész legyen, de erről majd holnap Cathy mesél nektek.