Oldal kiválasztása

Meg kell hagyni, a fantasy sorozatok mostanában eléggé csalódást keltőek, és ez alól az a The Outpost sem kivétel, ami ugyan Dean Devlin (A titkok könyvtára, Lépéselőnyben) produceri munkássága alatt készült, mégsem tudott több lenni egy lerágott csontnál.

Talon (Jessica Green) a blackbloods nevű faj egyetlen túlélője, és miután lemészárolták otthonát, megölték szüleit és testvérét, egymaga kellett, hogy boldoguljon a világban. Azonban Talon sosem volt egy nebáncsvirág, a kislány pedig szép lassan nővé cseperedett, megtanult harcolni, és arra áldozta fel minden erejét, hogy megtalálja szülei mészárosait. A kutatást siker koronázta, azonban a király emberei a legrosszabb pillanatkor toppantak be abba a bárba, ahol Talon a válaszokat várta. A sors fintora azonban, hogy pont egy nem várt találkozás hozza meg az igazi sikert Talonnak.

Én tényleg korrekt reményekkel álltam a sorozat és a pilot elé, remélve, hogy egy bájos, ám nem túl combos fantasy szériát kapok. Nos, a The Outpost azonban rendkívül gyenge, klisés, és úgy önmagában elegendő epizód arra, hogy az ember újraértékelje a fantasyk utáni vágyát.

Eléggé elszomorító, mivel a The Librarians kaszája után reméltem, hogy a The Outpost lesz az, ami betölti az űrt a könyvtárosok után, egy amolyan okos kalandsorozat, ami vicces, szeretnivaló és izgalmas – de igazából pont az ellentéte mindennek.

A sorozatban látható fantasy jellegű világ inkább amolyan trónok harca koppintásnak tűnik, legalábbis a télben pihenő szürkék pont olyanok, mintha a Mások keveredtek volna a szürkehámmal fertőzöttekkel.

Talon, nos, ő ugyan a főszereplőnk, de egy pillanatra sem sikerült megkedvelni, annak ellenére, hogy eléggé szájbarágósan megmutatták számunkra a vele történt borzalmakat. De nem ő az egyetlen gyenge főszereplő, mivel a megmentő lovag (igen, pontosan ennyire klisés), hasonlóan gyenge és egysíkú szereplő, ahogy szó szerint mindenki, aki a pilotban felbukkant.

Az Egyesült Államokban ugyan a The CW által, ám nemzetközi szinten a Syfy csatorna által sugárzott széria mindkét csatorna számára szégyenteljes. És feltételezem, nem csak én vagyok az egyetlen, aki semmi fantáziát nem lát a klasszikus „megbosszulom a családom” tematikában, ami feltételezhetőleg az egész első évadot átszövi majd – reménykedjünk, hogy a sorozat hamar kaszát is kap!

És ha már pilot, garantáltan nem nézem tovább a sorozatot, mert bár van némi beteges vonzalmam a rosszul sikerült sorozatok iránt, a The Outpost már az a szint, ami láttán hallom felsikítani az agysejtjeimet.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.