Oldal kiválasztása

Az HBO legújabb minisorozat ismét magasra tette a lécet: Gillian Flynn regénye alapján Jean-Marc Vallée rendezte, és Amy Adams alakítja benne a főszerepet – közülük már egy név említése is elegendő, hogy az azonnal megnézendők listájára kerüljön a Sharp Objects.

Camille Preaker (Amy Adams) újságíró egy St. Louis-i lapnál, aki küzd saját problémáival, de leginkább alkoholizmusával. A főnöke ráveszi, hogy térjen vissza szülővárosába, a mindössze 2 ezer lakosú Wind Gap-be, Missouri államba, mivel tavaly óta kettő kislány is eltűnt. Camille vonakodik utazni, de a főszerkesztő végül rábírja a dologra, és amolyan terápiaként használja, hogy újságírója és barátja összeszedhesse magát.

A kisváros nem sokat változott mióta Camille elment, az édesanyja még mindig a mostohaférjével lakik egy igazi déli kúriában, miközben múlt századi értékrendekkel ítéli meg az embereket. A helyi erők továbbra sem lelkesednek egy szaglászó újságírónak, még akkor sem, ha ő is helybéli. Camille-t sokan azonban tárt karokkal fogadják, még a nyomozó is valamennyire örül az érkezésének, akit az ügyre állítottak a tavalyi eltűnés óta.

Jean-Marc Vallée köszönhetjük a tavaly HBO nagy durranást, a Hatalmas kis hazugságokat, és meg kell hagyni, a rendező kézjegye a Sharp Objectsben is igencsak erőteljes – ami különösen örvendetes, mivel egy nagyszerű alkotóról van szó, aki mer kényes témákhoz nyúlni!

Ez a kisvárosi lepusztult hangulat, ami egyszerre egy igazi déli vendégszeretet és a szegényedő vidéki réteg keveréke briliáns a sorozatban. Az alkotók Camille múltját csak cseppenként adagolják, de ez kicsit sem baj, sőt, kifejezetten érdekessé teszi a történetet, hogy vajon miféle párhuzam lehet a tini Camille és a mostani eltűnések között, miközben beleláthatunk egy rendkívül furcsa családi viszonyrendszerbe.

Amy Adams szó szerint mindenben fantasztikus, így ez a sorozat sem kivétel. A megszokottal ellentétben nem egy bájos és vidám nőt alakít, hanem egy alkoholista újságírót, aki alól kicsúszott a talaj, és olykor próbálja összeszedni magát, olykor pedig inkább feladja, és a kocsiban éjszakázik. Külön kiemelném, hogy annak ellenére, hogy egy alkoholistát látunk, egyúttal egy nőt is – szemben a Thor: Ragnarokkel, ahol valkűr szintén csak ivott, és egy nő játszotta, de valójában ez egy férfiszerep volt.

A Sharp Objects egy minisorozat, vagyis meg fogjuk kapni az áhított lezárást is, miközben a feltett kérdéseinkre is választ kapunk, ami egyfelől nagyon jó, másfelől annyira tetszik a sorozat koncepciója és stílusa, hogy én el tudnám képzelni a folytatást is, Camille-el a főszerepben, bár nem feltétlenül ebben a városban.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.