Oldal kiválasztása

Általában Orlissa az nálunk, aki a kosztümös drámákra lecsap, nem pedig én, azonban most mégis én daráltam be elsőnek ezt az ausztrál minisorozatot, ami egy 1967-ben kiadott regény alapján készült. A Showcase sorozatának sikerült megfognia a múlt évszázadi hangulatot, miközben átemelte az egészet a modern kor elvárásaiba.

Három iskolás lány eltűnik Mrs. Appleyard (Natalie Dormer) leánynevelő intézetéből, ráadásul pont Valentin-napon, 1900-ban. Az ausztrál rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben, és ahogy egyre mélyebbre ásnak, úgy derül ki, hogy az intézet közel sem az, aminek eddig hitték, ugyanis Mrs. Appleyard vasmarokkal fogja nemcsak a tanulóit, hanem a nevelőit is. A lányok és nők rettegnek az igazgatótól, aki keménysége mögött egy sokkal sötétebb titkot rejt, mint azt bárki képzelte volna.

A mindössze hat epizódos minisorozat elsőrangú kikapcsolódás azoknak, akik szeretik a rejtélyeket, a borzongást, amit egy pici romantikus-dráma fűszerez. A Picnic at Hanging Rock remekül visszaidéz egy letűnt kort, csodaszép ruhákat és egy olyan nevelési és életviteli szokás-csomagot, amit jelenleg el sem tudnánk képzelni.

Az alkotók végig kétségek között hagyják a nézőt, mintha szó szerint kötéltáncot járnánk a valóság és a misztikum gyenge fonalán, és minden egyes jelenet át akarna húzni a maga oldalára. A kameratechnika és az egész színösszeállítás fenséges miközben Pazar színész játék tűzdeli.

Natalie Dormer ezúttal teljesen másfajta szerepben brillírozott, mint azt a Trónok harcában megszoktuk: nem egy kedves és okos nő, hanem egy okos és szigorú nő, akinek minden rezdülése megfontolt, minden szava pengeéles, és minden mozdulata kiszámított. Tökéletes ellenpárja az elszökött lányoknak, akik maguk a fiatalság, a kellem, és szabadság – különösen Miranda Reidet alakító Lily Sullivan, aki már szinte lebeg a szemünk előtt, mint a szabadság és makacsság áttetsző szimbóluma.

A hat epizód egy percig sem unalmas, minden pillanat, mondat, ív a helyén van, miközben számos alkalommal mesterien csavarnak egyet a történeten, legyen az a múlt vagy a jelen.

A Picnic at Hanging Rock nem egy megszokott kosztümös dráma, hanem annak minden nagyszerűségével egy ízig-vérig misztikus történet, ami lebilincsel, felkavar, és örökre a rabjává tesz!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.