Oldal kiválasztása

Jabami Yumeko – Kakegurui fotó: Kontár Csaba Attila

Név: Fekete Nóra

Nick: Manimi

Link:  www.facebook.com/manimitamichan/

Csillagjegy: Ikrek

Szülőváros: Dunaújváros

Foglalkozás: ruházati boltban vagyok eladó

Kedvenc film/sorozat: Karib-tenger kalózai/nincs

Kedvenc zenei stílus/előadó:

Kedvenc videójáték: League of Legends

Háziállat, kiskedvenc: kutya (Nana), macska (Hope ^^), hullámos papagáj (Fanni)

 Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?
Az évben nem vagyok biztos, ezért azt inkább nem írok de azt biztos, hogy még általános iskola végén közép suli elején hallottam először egy rendezvényről (akkor még nem tudtam a nevét) amit olyan embereknek rendeznek akiknek hasonló volt az érdeklődési köre mint nekem! Egyből beleszerettem a jelmezekbe amiket láttam és elhatároztam, hogy egyszer én is kedvenceim bőrébe bújok majd!

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?
Ha csak egy embert kellene kiemelnem akkor nem tudnék, mert engem mindeni tud inspirálni! Szinte minden megragadja a figyelmem, de magánéletben teljes mértékben anyukám ez a személy!

Mi volt az első cosplayed?
Bűbájtolvaj Lux (LoL) ami ráadásul dupla Cosplay volt mert a húgommal együtt öltöztünk be ennek a karakternek

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?
Teljes mértékben támogatnak! Mondhatni én vittem bele ebben az egész családom! Büszkén jelenthetem, hogy jelen pillanatban készül az öcsém első cosplaye  😀 (anya segítségével).
Szerencsére a barátaim sem ellenségesek, sőt nagyon sokszor kérdezgetik, hogy hogyan állok egy-egy cosplayel.

Párod hogy vélekedik a hobbidról, esetleg segít benne, szerepel a terveitek között közös jelmez?
Jelenleg egyedülálló vagyok szóval ebben a témában nem tudok nyilatkozni . 😀

Faun – Original fotó: Morpheus Photo Works

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?
Szeretem magam csinálni, de persze elég sok minden van amihez nem értek még, így ha valahol elakadok akkor nem riadok vissza segítséget vagy tanácsot kérni!

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?
Napokig tervezgetem a fejemben, hogy mit hogyan kellene kivitelezni, mennyi  és milyen anyagra lesz szükségem.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?
A lépésálló vagy lábazati hungarocell! Nagyon szeretek faragni! A legjobban azt szeretem ahogy ez 2D-s rajzból életre kelnek a fegyvereim és a különböző dolgok!

Általában hány jelmezt készítesz el egy év alatt?
Nos még nem cosplayezem olyan régóta de általában egyet max kettőt!

Valaha ért olyan negatívum, ami miatt elgondolkodtál, hogy miért is csinálod? És mi volt az, ami átsegített ezen a perióduson?
Igen, egyszer! Igazából nem törtem le tőle, inkább mérges lettem! (elég lobbanékony természetem van XD) Az volt az a pont amikor úgy döntöttem, hogy írok egy posztot a közösségi oldalamra, hogy elmondhassam minden ismerősömnek mivel is töltöm a szabadidőm és hogy nem fog zavarni az ha nekik ez nem tetszik, mert én szeretem ezt csinálni! Ez vagyok én!

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?
Általában új kihívásokat állítok magam elé, hogy újabb- és újabb technikákat ismerhessek meg és kivitelezzem őket. Ennek eredményeképp előfordult már, hogy beletört a bicskám egy jelmezbe, de miután pihentettem egy ideig újult erővel estem neki! 😀 A siker nem maradt el!

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?
Az Original Faunom! Midig is nagyon szerettem a természetet és a különféle misztikus lényeket. Köztük is legjobban a faunok érdekeltek! 😀 Nagyon szerettem volna megvalósítani egy általam elképzelt faun lányt aki az erdő oltalmazója. Ő pedig nem más lett mint Eterra.

Melyik cosplayt volt a legnehezebb elkészíteni, miben volt más a többitől?
Eterra volt eddig a legnagyobb kihívás. Nála árnyékoltam először a szarvánál, hogy a világítást ne is említsem! Illetve ott van még a pata amit első próbálkozásra sajnos nem sikerült jól kivitelezni, ennek meg is lett a negatív következménye! Viszont a következő alkalommal már siker lett!

Van valamilyen vicces vagy meghökkentő cosplayes történeted?
Talán azt az esetet tudnám itt említeni amikor egyik con szombati napján tartottunk a szállásra és úgy mentem be többed magammal egy közértbe, hogy rajtam volt még Eterra szarva. Először csak az ilyenkor szokásos pillantások fogadtak amit már fel sem vettem, aztán az ott tanuló idejüket töltő fiatal eladók sorra követni kezdtek engem a boltban és a szó szoros értelmében körberöhögtek. Egy kicsit már idegesített, hogy nem tudok tőlük vásárolni úgy hogy megfordultam és oda mentem hozzájuk és megkérdeztem, hogy nekik mi a hobbyuk. Nem érkezett válasz, gondolom meglepődtek. Majd feltettem még pár kérdést amire szintén nem érkezett válasz, mire a tanítójuk odalépett hozzám azzal a kérdéssel, hogy miért zaklatom az eladókat! Itt szakadt el a cérna! XD Szóváltásba kezdtem vele (neki volt egy testi fogyatékossága amit nem szeretnék megnevezni) hogy én sem röhögöm őt körbe a fogyatékossága miatt, és megértem azt ha valakinek nem tetszik amit csinálok, de nem így kellene. Mindezek után otthagytam őket. Utólag talán még ezt sem kellett volna megtennem. Viszont a válaszok hiánya amit vártam az eladóktól csak arra világított rá, hogy ők maguk sem tudják miért csinálnak egyes dolgokat! Engem ez bosszant sokszor.

Bishamonten – Noragami fotó: Terényi Nikolett

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az animéből vagy filmből, ki lenne az?
Mindenképpen Jack Sparrow lenne 😀 Mind a színészt, mind a karaktert nagyon kedvelem így más szóba sem jöhet! 😀

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?
Csak egyet itt sem tudnék kiemelni, minden általa szerzett emléket nagy becsben őrzök a szívemben!

Mi a véleményed a crossplayről, mi inspirál téged ebben?
Még nem crossplayeztem így nagyon nem tudok róla nyilatkozni, viszont mindig érdeklődve figyelem az egyes jelmezeket amiket látok!

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?
Sokkal kifejezőbb lettem, megnyíltam az embereknek és rengeteg önbizalmat adott! Szóval én csak jót köszönhetek neki. Nélküle kevesebb lennék!

Mennyi időt szánsz egy jelmez elkészítésére, a részletek kihangsúlyozására? Volt már olyan, amit inkább félbehagytál?
Változó, hogy mennyi időt fordítok egy-egy jelmezre mert van ami több precizitást igényel pl, hogy megmaradjanak az ujjaim a fegyver faragása után is! XD Semmit nem szoktam elkapkodni mindenre hagyok időt bőven, mert alapjáraton egy lusta ember volnék  XD emiatt mindennek megvan a maga ideje. 😀 Eddig egy cosplayt hagytam félbe de azt is inkább az alkatom miatt. Nem passzolt volna az eredeti karakterhez.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?
Van egy-két terv a jövőre de nem szeretném őket elkiabálni 😀 Álom cosplay viszont még nincs. Válom azt a BUUM hatást! 😀

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?
Fuu hát én általában nagyon izgulós vagyok szóval minden előtt szoktam egy kicsit izgulni. Ez iskolából ragadt rám :/ Remélem egyszer sikerül majd megszabadulnom tőle! J

Zsűrizni vagy versenyezni nehezebb szerinted, mi a szépsége mindkét oldalnak?
A zsűrizés részéről nem tudok nyilatkozni, mert még nem volt részem benne viszont versenyezni már voltam, és még tervezek is a jövőben! De úgy gondolom, hogy a versenyzésnek vannak előnyei és néha hátrányai is.

Van javaslatod, tanácsod a kezdő cosplayesek számára?
Talán az, hogy ne féljenek kipróbálni új dolgokat és bízzanak magukban. A negatív gondolkozás nem vezet semmi jóra! Csak pozitívan és a kétkedőket jó magasról le kell… 😀

Milyen visszajelzéseket szoktál kapni a jelmezeddel kapcsolatban, melyik volt rád nagy hatással?
Mindig csak pozitív! 😀 Talán csak szerencsém volt eddig de ha kaptam is akkor is építő jellegű kritikát ami sokat segített. Mindenki nagyon kedves szokott lenni, és nagyon hálás is vagyok ezért, mert tudom, hogy még nagyon sokat kell fejlődnöm.

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?
A Barbie-kért éltem-haltam! XD Imádtam őket öltöztetni, talán ez így visszagondolva nem véletlen! 😀