Oldal kiválasztása

Még csak öt epizód telt el a legelső évadból, de a Reverie eddig minden héten tudott valami újat mutatni, és hozza a már megszokott szintet. A múltheti részhez hasonlóan a mostani is remekül ötvözi a pörgős akciójeleneteket a lassabb, érzelmesebb szcénákkal, amiket az írók gyönyörűen helyeznek egyensúlyba egymással és szépen is időzítik őket. A múltkorihoz hasonlóan az Altum Somnum névre keresztelt felvonás ismét behoz egy érdekes ívet, ami rendkívül ütősnek ígérkezik, és jó lenne, ha tovább vinnének az alkotók.

A katonaság egyik stratégiailag fontos épületében egy nap robbantás történik, aminek egyetlen egy túlélője marad, a biztonsági őrként dolgozó Denise Lang (Ashleigh LaThrop), aki azonban komoly sérüléseket szenvedett és kómába is került. A védelmi minisztériumnak dolgozó Monica Shaw (Kathryn Morris) eddig is érdeklődött az Onira Tech Reverie-je iránt, ám most kapva kap az alkalmon, hogy bizonyítsa kollégáinak, mire is képes a program. Shaw meg is kéri Charlie-ékat (Dennis Haysbert) hogy segítsenek, ami azt jelentené, hogy az eszméletlen, és ebből kifolyólag beleegyezni nem tudó Denise-be is beültetik a chipet, és Denise emlékei, valamint a Reverie segítségével újramodelleznék a robbantás pillanatát, hogy kiderüljön, ki volt a tettes. Maráék (Sarah Shahi) csapata vonakodva ugyan, de beleegyezik a műveletbe, ám nyomozásuk közben váratlan információkra tesznek szert.

Monica Shaw karaktere eddig nagyjából minden részben fel-felbukkant egy-két pillanatra, úgyhogy sejthető volt, hogy lassan nagyobb szerepet fog kapni ő is, és a katonaság is, mint intézmény, de a szándéka igazán csak ebben az epizódban nyilvánult meg. Az alkotók tökéletesen elevenítették meg minden egyes szereplő morális dilemmáját az operációval kapcsolatban: Charlie ugyan már ismeri Shaw-t korábbi munkahelyéről, és sokszor kiáll mellette, ám teljesen ő sem marad kétségektől mentes. Paul (Sendhil Ramamurthy) és Alexis (Jessica Lu) csuklóból elutasítják a műveletet, és csak azután veszik fontolóra a dolgot, miután kiderül, hogy életeket menthetnek vele. Mara az egyetlen, aki nem hezitál sokáig, hanem elég hamar igent mond a bevetésre, és ismét bizonyít hősnőként.

A katonaság bevonásának ötlete alapból rendkívül érdekes, ám a történet, amibe beleillesztették az alkotók, még inkább: adott egy gerilla csoport, aminek elsődleges célja, hogy felhívja mind a civilek, mind a hadsereg figyelmet arra, mennyi pénzt öl a kormány felesleges háborúzásba. Eddig nehéz nem az ő pártjukat fogni, ám onnantól kezdve, hogy ártatlan emberek halálát okozzák figyelemfelkeltés céljából – illetve, mint kiderül, érzelmi manipulációt alkalmaznak, amikor tagokat toboroznak –, már egészen másképp állunk hozzájuk, ugyanakkor a hadseregben sem tudunk feltétlenül bízni. Ezt a dilemmát élik meg a karakterekkel együtt a nézők is, és ezért olyan izgalmas végigkövetni az eheti eseményeket a képernyőn.

A Reverie nem csak hogy pompásan kezdett, de egyelőre a folytatás is csodálatos, egyszerűen lehetetlen fogást találni rajta, pedig már a szezon felénél járunk. Amondó vagyok, ennél soha ne is legyen rosszabb.

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.