Oldal kiválasztása

Úgy tűnik, mostanában rendre beleszaladok a rossz pilotokba, pedig nagy reményeim voltak a YouTube új „csatornakínálata” miatt.

Henry Coles (Maddie Hasson) egy magányos középiskolás lány, aki maga döntött úgy, hogy nem épít ki kapcsolatot senkivel, mivel az elmúlt évek során édesanyjával szinte minden fél évben egy új helyre költöztek, neki pedig új suliba kellett járnia. Henry állítása szerint szereti ezt a magányosságot, azonban mióta rohamai vannak, édesanyja alig engedi őt el hazulról, így általában az éjszaka közepén szökik ki, hogy a város falait összefirkálja. Azonban ahogy fokozódik Henry érzelmi állapota, úgy növekszik a körülötte tapasztalható furcsaság, mígnem egy délután egy autóból a szobájában terem egy szemvillanás alatt.

Őszintén, már a Hipervándor film sem fogott meg igazán, bár élvezte a filmet, amíg tartott, sőt, még a videojátékot is kipróbáltam. Bár tetszik a picit sci-fis beütés, azért ez már annyira kívül áll a logika határán, hogy őszintén, mindig is kivetette az agyam, de mivel általában én írok a sci-fi minden eleméről, még akkor is, ha az a határmezsgyén mozog, így egyértelmű volt, hogy nálam landol az Impulse.

Meg kell hagyni, a készítők tényleg igyekeztek valamivel többet kihozni a történetből, mint azt a film tette, de még így is csúfosan elbuktak. A pilot egyszerűen unalmas, és csak az mentette meg a lekapcsolástól, hogy már jártam úgy más sorozatnál, amiről kiderült, hogy egy valódi gyöngyszemmé vált. Az Impulse nem jó, kicsit sem, és a rendelkezésre álló kevés írói eszközből valamint történetből is a leggyengébb minőséget sikerült kihozni az alkotóknak.

Főszereplőnk, Henry egy teljesen általános karakter, pont, mint az Alkonyat Bellája, akibe persze bárki beleképzelheti magát, de azért a huszonegyedik századra egy ilyen főszereplő édes kevés, pláne ha mellette mindenki más pont ugyanilyen szürke és semmilyen. És ez a jó szó, a semmilyen!

A pilot ugyan egy tempós, ám előismeretek nélkül egy teljesen érhetetlen jelenttel kezd, ahol két férfi verekszik, és hol egy jégmezőn vannak, hol egy metró kocsiban – tisztára mintha a varázslók hoppanálnának.

És hogy miről fog szólni az évad, hát, ezt megtippelni is nehéz, valószínűleg Henry megérti képességeit, talán még a múltjába is belelát kicsit, és a filmből kiindulva, biztosan elkezdi üldözni valami vagy valaki. De engem már biztosan elvesztett a sorozat, és ha csak nem történik valami csoda, akkor vissza sem nézek felé!

Ja, és hozzátenném az igazi graffiti valóban művészet, de tegelni, vagyis a nevünket furcsán felfirkálni egy falra nem az.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.