Oldal kiválasztása

Nem csak én vagyok egyedül, akit zavar, ha két olyan szereplőt hoznak össze az alkotók, akiknek indokuk sincs arra, hogy összejöjjenek. Ez legtöbbször az írói önkény, vagy éppen a nemtörődömség jele, így hát összeszedtem az általam leginkább utáltakat – figyelem, spoilert is tartalmazhat!

Bukott angyalok: Alex és Claire vagy Alex és Noma

És még betehetnék pár „vagy”-ot az előző sorba, hiszen ebben a szériában a lassan mindenki mindenkivel elv érvényesült! Alex egy rendkívül ostoba szépfiú, akinek sérült a lelke, hiszen apja magára hagyta, hogy az Isteni jeleket kutassa, de mindezek ellenére nem volt magányos, hiszen mindig ott volt számára Mihály arkangyal. Claire pedig egy rendkívüli módon elkényeztetett apuci kicsi hercegnője, akinek életét egyszer megmentette Alex, és onnantól fogva belehabarodott, de ha ez nem lenne elég, Alex azért bőven kikacsintgatott Nomára, az angyalra, miközben Claire-nek egy idő után már nem is számoltam a pasijait. Nehéz eldönteni, hogy mi volt nagyobb fanservice, az hogy a két központi karaktert hozták össze, vagy az, hogy mindenkivel összefektették őket!

A Búra alatt: Barbie és Julia

Stephen King novellájának sorozatadaptációjánál mi is sülhetne el rosszul? Nos, kb. minden, de hogy tetézzük a bajt, máris itt van nekünk két olyan szereplő, akik rendkívül egysíkúak, viszont a széria legszebb emberi példányai, szóval hozzuk is össze őket gyorsan. Igaz, hogy semmi kémia nincs a színészek között, vagy bármi hasonlóság, esetleg közös érdeklődési kör, de nem baj, úgysem veszik észre a nézők, hiszen ez egy sci-fi sorozat – mondjuk annak az egyik leghitványabbika!

Csilagkapu: Univerzum: Matthew Scott hadnagy és Chloe Armstrong

A Csillagkapu-széria legrosszabbja azon túl, hogy szégyent hozott mindkét elődjére, még produkált nekünk egy (igaz, inkább három), szerelmi szálat, amitől égnek áll az ember haja. Szintén az emberiség legszebb díszpéldányait terelték össze Matthew és Chloe személyében, akik között annyi a közös érdeklődés, hogy egy űrhajón vannak, de azért persze az alkotók mindig kihangsúlyozzák nekünk, hogy mennyire szeretik egymást, így mindig láthatjuk, hogy együtt térnek nyugovóra. Ezen kívül azonban semmiféle valódi kémia vagy vibrálás nincs a két szereplő között, arról már nem is beszélve, hogy a színészeket csak túlzással lehet erős közepesnek megítélni.

A falka: Elena és Clayton

Kihinné, hogy csak rossz minőségű, és korán kaszált szériákkal lesz tele a lista? Ennek talán egyik legnagyobb csúcspontja A falka című széria két „sztárja” Elena és Clayton, akik annyira egysíkú és érdektelen karakterek, hogy karcolja az agyamat. De persze ebben a szériában követelmény, hogy mindenki dobja le a textilt, és ebben a két főszereplő igencsak jeleskedett – az már persze más kérdés, hogy Elenának ekkor már élettársa volt, aki valóban szerette, nem pedig önzőségében és arroganciájában vérfarkast csinált belőle (amivel akár meg is ölhette volna!).

Extant: Molly és John Woods

Ismét egy sci-fi, de hát ez a kedvenc műfajom, ebből nézem a legtöbb sorozatot – meg talán ezzel a műfajjal vagyok a legkevésbé elnéző! Az Extant egy nagyon jónak indult széria, ami hamar kiborította a bilit maga körül értelmetlenségével, rossz információadagolásával, és azzal, hogy mindent egyszerre akart megvalósítani. A Mollyt játszó Halle Berry ugyan rendkívül jó színésznő, a férjét alakító Goran Visnjic egyáltalán nem az, ennek megfelelően a házasságuk is vérszegény lett. És ezt még tetézte John kitekintgetése is a kollégájára, aki meg szintén létrehozott egy szerelmi háromszöget!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.