Oldal kiválasztása

Egy remek kezdés után jött a még erősebb folytatás a Reverie háza táján. Nekem már a pilot is elég volt arra, hogy izgatottan várjam a következő hetet, az új rész pedig hozta ugyanazt a színvonalat, amit a legelsőben lefektettek az alkotók. A Bond. Jane Bond névre hallgató epizód – mint ahogy a cím is sugallja – egy akcióval telített órát ajándékozott nekünk, nézőknek, jókora adag drámával és némi detektívesdivel megspékelve.

Marát (Sarah Shahi) a múltkori bevezető kalandja után hallucinációk gyötrik, ami, mint kiderül, benne van a pakliban azoknál, akik részt vesznek a programban – főhősnőnk egyelőre kap rá egy gyógyszert, és máris újra munkába állhat. A következő delikvens Rachel Kauffman (Ahna O’Reilly), aki korábban egy depressziós, magába forduló fiatal hölgy volt, akit közvetlenül a Reverie használata előtt ért egy kisebb trauma is. Paul (Sendhil Ramamurthy) figyelmezteti a főnököt, Charlie-t (Dennis Haysbert), hogy Rachel a szívritmuszavar jeleit mutatja, így gyorsan fel kell őt ébreszteni, mielőtt baja esne. Mara amint belép Rachel programjába, egy élőszereplős kémjáték kellős közepében találja magát, melynek főhőse nem hajlandó felhagyni a nyomok keresésével, amíg meg nem találja azt, akit keres.

Már a premiernél is érződött, de az eheti részben még nyilvánvalóbban látszik, mennyire jól ötvöződnek a szériában a különféle zsánerek. A Reverie alapvetően sci-fire hajaz, főleg a technológiát figyelembe véve, ám van egy erős krimis beütése is. Eddig – valamint ha ugyanezen a vonalon mennek majd tovább, akkor később szintén – minden héten Marával együtt nyomoztak a nézők, hiszen ahhoz, hogy egy klienst felébresszen a kómából, főhősnőnknek minden lehetséges információt ki kell deríteni róla, leginkább azt, hogy milyen fájlokat és egyéb adatokat használt fel a rendszer, hogy megalkossa az illető Reverie-jét, illetve hogy mi történt a felhasználóval az Onira-Tech felkeresése előtt. Emellett a dráma is erősen jelen van, hiszen szép lassan kezdünk megismerni minden egyes karaktert, a felhasználóktól elkezdve, az Onira-Teches kollégákon át egészen Maráig, és sokaknak vannak még be nem gyógyult lelki sebei, valamint személyes tragédiái.

Múltkor az egyetlen pont, amibe bele tudtam kötni, az a CGI volt, és ugyan most sem sikeredett minden helyszín és pillanat tökéletesre, ám ezek a képek jóval kevésbé voltak zavaróak, mint előzőleg – ha ezt a minőséget fenn tudják tartani, esetleg kicsit javítanak rajta időközben, akkor annak nagyon fogok örülni. Nem ide tartozik, ám fontosnak tartom megemlíteni az egyik megpendített szálat, mégpedig Reverie mellékhatásait. Az a pilotból is kiderült, hogy néhol akadnak komolyabb problémák a Reverie-vel, ezért is van az Onira-Tech nyakán az állam, és van egy olyan érzésem, hogy Mara hallucinációit sem lehet majd egy szem tablettával orvosolni. Nem kis potenciált látok ebben az ívben, úgyhogy ha ezt tovább viszik az alkotók, akkor lesznek itt még bőven izgalmas momentumok.

Továbbra is csak dicsérni tudom a Reverie-t, hiszen egy roppant izgalmas és szórakoztató sztorit kapunk, ami mögött azért van tartalom is, hiszen több ízben foglalkoznak a virtuális valóság köré épülő problémákkal.

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.