Oldal kiválasztása

Kevésbé feszített tempó, mégis rengeteg izgalom jellemzi az eheti The 100 epizódot, ahol ugrottunk is egy picit az időben, de ez egyáltalán nem volt probléma.

Diyoza utasította Abbyt és Kane-t, hogy járjanak utána a legénységét érintő furcsa megbetegedésnek, és ehhez egy igen veszélyes bűnözőt is ott hagy számukra vizsgálati tárgyként. Eközben McCreary Ravent kínozza a már jól ismert sokkoló nyakörvvel, hogy állítsa vissza a rakéták hozzáférhetőségét. Raven azonban nem törik meg, legalábbis addig, amíg fel nem bukkan Diyoza pilótája, aki magával hozza a szintén megkínzott Murphyt. De Ravent nem olyan fából faragták, hogy ne a menekülés lehetőségein dolgozzon, még akkor is, ha ehhez különleges szövetséget is kell kötnie.

Octavia harcba hívja legjobb katonáit, hogy a sivatagon átkelve megtámadhassák a Völgyet, és visszaszerezhessék azt maguknak. Bár Bellamy és Clarke is óva inti az úttól, Octavia bizonyos abban, hogy semmi sem állíthatja meg a Wonkrut – ebben igaza is lenne, de nem számolt az elemi erőkkel.

Ezen a héten nagyobb bepillantást nyerhettünk az Eligius IV embereinek az életébe, és különösen Diyoza mesélt sokat életéről – ezzel együtt fokozta a kíváncsiságot, hogy milyen is volt a világ, mielőtt Alie elpusztította. Diyoza egy igen összetett személyiség, aki katonai kiképzést kapott, tisztában van azzal a veszéllyel, amit Octavia és a Wonkru jelent, miközben azt is tudja, az ő emberei nemhogy nem fanatikusok, de valószínűleg még a torkát is átvágnák, ha nem fél szemmel aludna. De pontosan ezért egységgé kell őket kovácsolnia, a kérdés már csak az, hogy sikerül-e neki.

Most már az is kezd körvonalazódni, hogy miért olyan fontos nekik egy orvos, sőt, miért olyan fontos nekik Abby és az ő rutinja. Nagyon érdekes mondatot ejtettek már el két héttel korábban is, és ez csak még tovább fokozza a dolgot.

Octavia és a Wonkru kapcsolata nagyon érdekes, és kissé ijesztő is. Valahol megértem, hogy egy ilyen erős vezetőre volt szükség, és azt is, hogy nem engedi meg a kételyt a csapatában, ugyanakkor az, ahogy a bunkerben irányította az embereket már nem alkalmazható ebben a közegben, és ezt lassan neki is be kell látnia. De vajon mennyire beszélte tele Gaia a fejét Octaviának?

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.