Oldal kiválasztása

Idén végre eljött az idő, hogy visszatérjen a spártai harcos az istenek köreibe. Persze, ahogy az szokott lenni, ezúttal sem a saját szándékából teszi ezt – de ahogy mondják, az istenek útjai kifürkészhetetlenek. Kratosnak ráadásul most olyan kihívásokkal is szembe kell majd néznie, amilyenekkel még sohasem. Kipróbáltuk a vadonatúj God of Wart – és imádtuk!

godofwar4

A korábbi God of War részeket követően Kratos dühe és bosszúvágya alábbhagyott. Egy új élet reményében vándorolt a rideg, skandináv vidékekre, ahol úgy tűnt, Faye nevű asszonya mellett meg is lelheti ezt a békét. A nő halálát követően azonban egyedülálló apaként magára marad a zord, ellenséges tájakon és az istenek is vadászni kezdenek rá – nem tetszik nekik, hogy egy ilyen erejű idegen kószál szabadon. Ezúttal azonban nem csak magára kell már vigyáznia, hanem Atreusra is, akit egyedül kell felnevelnie. Az apaság ráadásul további szokatlan próbák elé állítja – a gyerek ugyanis gyásza mellett apja ridegnek tűnő természetével is meg kell birkóznia, ami a jelek szerint meglehetősen nehezére esik.

godofwar3

Az új God of War epizód minden szempontból újító – új mitológia, új ellenfelek és egy olyan Kratos, akivel még nem találkozhattunk. Öregkorára megnyugodva, tetemes mennyiségű bölcsességre szert téve már nyoma sincs a tomboló spártainak. Nem úgy a fiában, aki anyját gyászolva véres bosszúra szomjazik, ám közel sem áll készen arra, valamint az igazságra sem.

Az irányítás kihívásokkal teli, ám annál élvezetesebb. A God of War esetében egy percig sem beszélhetünk ész nélküli kaszabolásról. Minden ellenség más és más harcmodort követel, valamint egy jó adag improvizációs képességre is szükség van, hogy a váratlanul érkező csapásokra is időben reagálhassunk megfelelően. Ennek ellenére a kihívás szórakoztató és változatos, egy percig sem hagyja a játékost unatkozni.

godofwar1

A mitológiát illetően ezúttal is alapos munkát végeztek a készítők – az esetek nagy többségében a pontosságra nem lehet panasz. Azok a pontok, amelyeken eltér a valódi mitológiától – nos, minden spoilert mellőzve maradjunk annyiban, hogy a történet helyenként megköveteli az írói szabadságot. Persze, ha valaki a skandináv mitológia nagy rajongója, annak ezek a pontatlanságok lehetnek akár zavaróak is – számomra azonban még így sem voltak azok, hiszen cserébe egy nagyszerű történetet kaptunk.

godofwar2

A játék befejezése folytatásra enged következtetni, s a készítők nyilatkozatában is az állt, hogy több folytatásra is van még megfelelő mennyiségű alapanyaguk, így hát kíváncsian várjuk, mit rejt a jövő a kis Atreus és apja számára. Reméljük, sok kalandot és még több fantasztikus történetet!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!