Oldal kiválasztása

Réges régen, egy messzi -messzi galaxisban…

Idén is megrendezésre került a Star Wars rajongók szent napához, május negyedikéhez (may the 4th be with you) köthető „Az egy Star Wars Nap” ami sajnos, végül ötödikére csúszott át a hétvége miatt. Mint mindig, most is az 501-es, és Lázadó Légió közös munkájának, egy remek, izgalmas és élmény dús napot köszönhetünk.

A Budán található Műszaki Tanulmánytár adott otthont a rendezvénynek, melynek minden szintje és terme roppant hangulatos, ugyanakkor kellő szabad térrel is rendelkezett az udvaron megrendezett foglalkozásokhoz. Ahogy sorra érkeztek az érdeklődök, úgy fordult át az egész rendezvény egy nagyon vidám gyereknapba, hiszen rengeteg gyermek rajongó rohamozta meg a jelmezeseket, kiállítókat.

A legnépszerűbb programok persze a Jedi vívás oktatás, melyet maga Obi-wan mester és Jedi lovagok tartottak, melynek keretein belül harcba szállhattak a nagy Lord Vaderrel, illetve a gonosz Darth Maulal. Rögtön ezután Rohamosztagos kiképzést is tartottak, ahol az ifjú kadétok belekóstolhattak eme ádáz harcosok erőnléti próbáiba, és megtanuhattak bizonyos lőfegyver típusokat. Ez a két program végig ismétlődött a nap folyamán, miközben Star Wars idézetes kvíz, R2-D2 simogató, VR-os X-Wing pilóta képzés, retro Star Wars számítógépes játékok, társasjátékok,valamint különféle érdekes előadások zajlottak bent az épületben. Az udvaron volt továbbá Blast a Trooper, a bátrabbak pedig seftelhettek egy Jawával, akinek a zsákjában megannyi érdekes kacatnak tűnő kincs lapult. A nap folyamán végig lehetett fotózkodni a különféle hátterek előtt a megannyi jelmezessel, megtekinteni számos kiállított, a Star Wars világából származó sisakokat, fegyvereket, maszkokat, valamint űrhajó maketteket.

Én, mint jelmezes fellépő, a Lázadó Légió tagja roppant jól éreztem magam. A gyerekek meglepő módon türelmesen és megértően, ugyanakkor izgatottan jöttek a Jedi képzésre, a szünetekben pedig illemtudóan kérték el megfogdosásra a kardjainkat vagy kértek fotót. A szülők pedig csodálattal és ámulva néztek mindannyiunkra – talán kis irigységgel – a jelmezeink miatt. Látszott a szemükben a rajongás és a vágyakozás, szinte hallottam a gondolataikat, hogy mennyire jól esne nekik, néha napján belebújni egy – egy ilyen jelmezbe. Visszacsöppeni a gyerekkorukba, mert biztos vagyok benne, hogy annak idején nem egy gyerek – akik mára szülők –vágyakozott ezekre a menő páncélokra, jelmezekre. Ez a tisztelettel átitatott csodálat pedig nagyon jól tud esni mindannyiunknak, és reméljük, ezek az események tovább növelik légióink tagszámát, mint a gyermekek, mind szüleik köréből.

A látogatószám pedig felülmúlta a várakozásainkat, több mint félezer ember látogatott el a nap folyamán. Persze a magas látogatószám miatt levontunk bizonyos tanulságokat, hiányosságokat illetően, de a belénk fektetett bizalom minden fáradozást és a napon töltött hosszú izzasztó órát megért! Ezúton köszönjük a Műszaki Tanulmánytárnak a hely lehetőségét és minden látogatónak az érdeklődést, és a széria iránti kitartó szeretetet. Már biztosan tudjuk, hogy jövőre is megrendezzük ezt a remek összejövetelt, bár az kérdéses, hogy hol, de az biztos, hogy velünk! Addig is, az Erő legyen veletek!